Luontaistuotteet.com
Valitse kategoria
Näytä ALE-tuotteet
X
Vain alennetut
Poista kaikki suodattimet

Yskän hoito

1 tuote 1 kaupasta

Mikä avuksi yskän hoitoon?

Kuten aiemmin jo todettiin, useista tutkimuksista huolimatta useimmista yskänlääkkeistä ei ole todettu olekaan sen kummempaa hyötyä. Sen sijaan monien tutkimusten mukaan hunaja auttaa yskään jonkin verran eikä siitä kuitenkaan ole mitään haittavaikutuksia. Hunajasta on sen sijaan flunssasta ja yskästä paranemisen kannalta hyötyä, sillä se sisältää paljon antioksidantteja ja kivennäisaineita sekä antibakteerisia aineita, jotka auttavat taistelemaan taudinaiheuttajia vastaan. Tämän vuoksi useimmat lääkärit suosittelevat mieluummin hunajaa kuin tehottomia yskänlääkkeitä. 

Hunajan käyttö yskän hoidossa

Hunajaa otetaan lusikallinen ennen nukkumaanmenoa ja se imeskellään suussa. Hunajan imeskelyn jälkeen voi vielä pestä hampaat, hunajan teho ei siitä laske, eivätkä hampaat täten kärsi hunajan sokerista. Hunajaa voi flunssakautena yrittää antaa lapselle muutenkin, esimerkiksi iltapalalla leivän päällä tai suoraan lusikalla. Diameetikoilla on kuitenkin huomioitava hunajan sisältämä sokeri.

Hunajaa ei suositella alle 1-vuotiaille sen sisältämän botulismiriskin vuoksi.

Apteekit tarjoavat yskänlääkkeitä

Luontaistuotteet.com ei välitä lääketuotteita, mutta yskänlääkkeitä on saatavissa lähes jokaisesta apteekista. Yskänlääkkeitä on edelleen useita erilaisia, vaikka monet lääkäritkään eivät suosittele ostamaan niitä. Yskänlääkkeiden vaikutus on kyseenalainen, mutta kaikilla niistä voi olla jotakin haittavaikutuksia.

Yskänlääkkeitä käytettiin yleisesti yskän hillitsemiseen ja liman irrottamiseen vielä kymmenen vuotta sitten. Viime vuosina on kuitenkin julkaistu useita tutkimuksia, joiden mukaan yskänlääkkeillä ei ole ollut mitään tehoa. Näiden tutkimusten vuoksi monet lääkärit suosittelevat mieluummin hunajaa yskänlääkkeeksi kuin ostamaan apteekin valmisteita.

Yskänlääkkeet hillitsevät yskimisreaktiota ja irrottavat limaa

Yskänlääkkeitä on kahdenlaisia: toiset vaikuttavat suoraan keskushermostoon hilliten yskärefleksiä, toiset taas helpottavat yskimistä ja irrottavat limaa. Esimerkiksi mansikanmakuinen Rometor on tarkoitettu käytettäväksi kuivan hakkaavan yskän hillitsemiseksi, jotta yskijä voi nukkua. Rometoria ei saa käyttää yhtä aikaa useiden lääkkeiden kanssa vaarallisten yhteisvaikutusten vuoksi. 

Limaisen yskän helpottamiseksi on useita eri valmisteita: Kvilla, Resilar, Bicolvon, Codemax, Expigen, Reodyn, Recipect, Mucovin... Yskänlääkkeissä on erilaisia vaikuttavia aineita, joten ne vaikuttavat hieman eri tavoin. Niillä on myös erilaisia haittavaikutuksia, kuten iho-oireita ja kutinaa. Joillakin yskänlääkkeillä haittavaikutuksina voi olla sydämen tykytys, väsymys, sekavuus, huimaus, kiihtymys, pahoinvointi ja ummetus.

Siirry alkuun