Luontaistuotteet.com

Vitamiinit ja rasvahapot ovat ihmisen terveydelle tärkeitä ravintoaineita

Vitamiinit ja rasvahapot ovat ratkaisevassa roolissa, kun on kyse ihmisen terveydestä ja hyvinvoinnista. Omega-3 ja omega-6 rasvahappoja tulee saada ravinnosta päivittäin, koska kehomme ei niitä itse valmista. Sairaudet ja epäsäännölliset elämäntavat aiheuttavat usein sen, että saatu ravinto ei riitä täyttämään rasvahappojen saantitarvetta. Vitamiinien kohdalla käy usein samoin, ravintomme ei riitä kattamaan tarvittavaa vitamiinimäärää. Lisäksi talviaikaan d-vitamiinin saanti jää kaikille vajaaksi, kun aurinko on niin vähän näkyvissä. Lisäravinteet ovat tällöin Suomessa välttämättömiä. 

Omega-rasvahapot kuuluvat jokapäiväiseen elämään

Omega-rasvahapot ovat ns. pehmeää, tyydyttömätöntä rasvaa, jota tarvitsemme terveytemme ylläpitämiseen päivittäin.  Suomalainen ruokavalio sisältää usein liian vähän pehmeää rasvaa, jolloin omega-3 ja omega-6 rasvahappoja tulisi käyttää myös ravintolisänä. Pehmeä rasva ehkäisee sydän- ja verisuonitauteja, auttaa verenpaineen hallitsemisessa ja se vaikuttaa positiivisesti ihon ja hermoston toimintaan. Kalat, ruokaöljyt, pähkinät ja siemenet sisältävät myös tyydyttömättömiä rasvoja, joten niitä kannattaa käyttää viikoittain. Lisäravinteista kalanmaksaöljy ja erilaiset kapselit ovat helppo keino varmistaa riittävä omega-rasvojen saanti.

Vitamiinit ja kivennäisaineet käyttöön

Vitamiinien ja kivennäisaineiden saanti riippuu syödystä ravinnosta ja mahdollisista ravintolisistä, koska kehomme ei niitä pysty muodostamaan. Kivennäisaineet vaikuttavat ollennaisena osana luuston kehitykseen ja aineenvaihdunnan toimimiseen. Eri vitamiinejä on 13 eri yhdistettä ja kivennäisaineita tiedetään 11-12. Vitamiinien ja kivennäisaineiden niukka saanti voi johtaa erilaisiin puutostauteihin/oireisiin. Vitamiineista ja kivennäisaineista onkin laadittu omat saantisuositukset. D-vitamiinin suosituksia on vuosien kuluessa nostettu ja edelleen keskustelua herättää se, onko nykyiset suositukset edelleen liian alhaisia. Ihmisten tarpeet vaihtelevat myös yksilöllisesti, joten jos haluaa olla tarkkana voi käydä mittauttamassa omat pitoisuutensa ja katsoa sen mukaan tarvittavat lisäravinteet. Vitamiineja ja kivennäisaineita voi ostaa netistä kätevästi erilaisina tabletteina, suihkeina, kapseleina ja poretabletteina.

Siirry alkuun