Luontaistuotteet.com
Valitse kategoria
Valitse tuotemerkki
X
A.Vogel
Biomed
Bioteekin
Bringwell
Chained Nutrition
Diasporal
EBN
Elexir Pharma
FINNMAX
Foodin
Frantsila
Hankintatukku
Harmonia
Ladyvita
Leader
Lysi
Makrobios
Midsona
Midsonafinland
Möller
New Nordic
Now Foods
Optimumnutrition
Pharma Nord
Puhdas+ Caps
Puhdistamo
Salus
Sanasol
Scitecnutrition
Self Omninutrition
Silicea
Silver
Solgar
Sportlifenutrition
Tohtori Tolonen
Udo's Choice
Valioravinto
Vianaturale
Vida
Vitabalans
Acrilex
Betavivo
Biomedica
Biosan
Biotechusa
Bioteekki
Calmag
Cederroth
Crearome
Deltanutrition
Donsbach
Fairing
Family
Gerimax
Hct
Holistic
Iqmedical
Irradia
Leadersportsnutrition
Ledins
Lifestream
Medasta
Medica
Morepa
Mutant
Nordic
Nordichealthsprays
Nutriguard
Nutrivision
Nutriworks
Octean
Olimp
Pharbio
Probi
Puhdas
Purepharma
Redriz
Sanpharm
Self
Simplus
Skip
Smartsupps
Solaray
Starnutrition
Terranova
Twinlab
Vital
Hinta
Valitse väri
X
Valitse kauppa
X
Aminopörssi
Fitnesstukku
Shopping4net
Poista kaikki suodattimet

Vitamiinit ja rasvahapot

823 tuotetta 3 kaupasta
< Edellinen

Vitamiinit ja rasvahapot ovat ihmisen terveydelle tärkeitä ravintoaineita

Vitamiinit ja rasvahapot ovat ratkaisevassa roolissa, kun on kyse ihmisen terveydestä ja hyvinvoinnista. Omega-3 ja omega-6 rasvahappoja tulee saada ravinnosta päivittäin, koska kehomme ei niitä itse valmista. Sairaudet ja epäsäännölliset elämäntavat aiheuttavat usein sen, että saatu ravinto ei riitä täyttämään rasvahappojen saantitarvetta. Vitamiinien kohdalla käy usein samoin, ravintomme ei riitä kattamaan tarvittavaa vitamiinimäärää. Lisäksi talviaikaan d-vitamiinin saanti jää kaikille vajaaksi, kun aurinko on niin vähän näkyvissä. Lisäravinteet ovat tällöin Suomessa välttämättömiä. 

Omega-rasvahapot kuuluvat jokapäiväiseen elämään

Omega-rasvahapot ovat ns. pehmeää, tyydyttömätöntä rasvaa, jota tarvitsemme terveytemme ylläpitämiseen päivittäin.  Suomalainen ruokavalio sisältää usein liian vähän pehmeää rasvaa, jolloin omega-3 ja omega-6 rasvahappoja tulisi käyttää myös ravintolisänä. Pehmeä rasva ehkäisee sydän- ja verisuonitauteja, auttaa verenpaineen hallitsemisessa ja se vaikuttaa positiivisesti ihon ja hermoston toimintaan. Kalat, ruokaöljyt, pähkinät ja siemenet sisältävät myös tyydyttömättömiä rasvoja, joten niitä kannattaa käyttää viikoittain. Lisäravinteista kalanmaksaöljy ja erilaiset kapselit ovat helppo keino varmistaa riittävä omega-rasvojen saanti.

Vitamiinit ja kivennäisaineet käyttöön

Vitamiinien ja kivennäisaineiden saanti riippuu syödystä ravinnosta ja mahdollisista ravintolisistä, koska kehomme ei niitä pysty muodostamaan. Kivennäisaineet vaikuttavat ollennaisena osana luuston kehitykseen ja aineenvaihdunnan toimimiseen. Eri vitamiinejä on 13 eri yhdistettä ja kivennäisaineita tiedetään 11-12. Vitamiinien ja kivennäisaineiden niukka saanti voi johtaa erilaisiin puutostauteihin/oireisiin. Vitamiineista ja kivennäisaineista onkin laadittu omat saantisuositukset. D-vitamiinin suosituksia on vuosien kuluessa nostettu ja edelleen keskustelua herättää se, onko nykyiset suositukset edelleen liian alhaisia. Ihmisten tarpeet vaihtelevat myös yksilöllisesti, joten jos haluaa olla tarkkana voi käydä mittauttamassa omat pitoisuutensa ja katsoa sen mukaan tarvittavat lisäravinteet. Vitamiineja ja kivennäisaineita voi ostaa netistä kätevästi erilaisina tabletteina, suihkeina, kapseleina ja poretabletteina.

Siirry alkuun