Luontaistuotteet.com

Lisää vastustuskykyä luontaistuotteilla

Varsinkin talvella flunssakautena tautiriski on Suomessa suuri ja siksi vastustuskykyä kannattaa mahdollisimman paljon vahvistaa luontaistuotteilla. Luontaistuotteilla voi myös lieventää flunssan oireita ja lyhentää taudin kestoa.

Mustaherukkamehu ja mustikkasoppa ovat varmasit jokaiselle suomalaislapselle tuttuja lapsuuden sairaspäiviltä, ainakin vielä 20 vuotta sitten lapsuuttaan eläneille. Tällöin flunssaa vastaan taisteltiin ihan oikein konstein, nimittäin luonnon omilla vitamiineilla ja kivennäisaineilla. 

Nykypäivänä nämä vitamiinit ja kivennäisaineet on helppo ottaa purkista eikä niitä tarvitse kuumentaa ja sen jälkeen miettiä, paljonko lopulliseen tuotteeseen jäikään vitamiineja jäljelle.

Stressi, kiire, epäsäännölliset elämäntavat ja yksipuolinen ruokavaliot ovat omiaan heikentämään vastustuskykyämme. Syömällä terveellisesti, nukkumalla riittävästi sekä liikkumalla ja lepäämällä riittävästi voimme edesauttaa immuniteettiämme. 

C-vitamiini ja sinkki olennaiset vastustuskyvylle

Ihmisen immuniteetti koostuu niin monesta eri osasesta, että sitä on tavallisen pulliaisen lähes mahdotonta selvittää. Tärkeimmistä sen osasista voimme kuitenkin huolehtia ymmärtämättäkin. Nimittäin C-vitamiini on olennaisen tärkeä, samoin riittävästä sinkin saannista kannattaa huolehtia, sillä siitä on useimmilla suomalaisilla lievää vajausta. 

Vastustuskykyä voi lisätä flunssakautena imeskelemällä vaikka päivittäin sinkkitabletin ja ottamalla C-vitamiinia tai monivitamiinivalmisteita hieman suuremman annoksen. Liikaakaan ei kuitenkaan kannata ottaa, koska vitamiineja ei imeydy enempää kuin tarvitaan.

Myös flunssan oireiden hoitoon, kuten kurkkukipuun sinkki on oiva apu.

Valkosipulilla flunssaa vastaan

Valkosipuli on luonnon oma superruoka, jolla on voimakkaita vastustuskykyä lisääviä ominaisuuksia. Jos sitä ei halua nauttia kyntenä tuoreeltaan, sitä voi ottaa erikseen tablettina. Esimerkiksi Valioravinnon Kyolic on valmisipulivalmiste, joka on täysin jälkihajuton. Voit siis nauttia tabletteja, vaikka olet asiakaspalvelutyössä...

Tunnettu vastustuskykyä lisäävä valmiste on AntiWir, suomalaisten asiantuntijoiden ja professorien johdolla kehitetty valmiste. Se sisältää kolmea eri toistensa vaikutuksia tukevaa ja tehostavaa luonnollista ainetta: oliivinlehtiuutetta, glyserolimonolauraattia ja melissauutetta.

Ei kannata myöskään unohtaa monipuolisen suolistoflooran merkitystä vastustuskykyymme. Nauttimalla säännöllisesti monipuolisesti maitohappobakteereita sekä syömällä monipuolisesti myös hapatettuja ruokia pysyt terveempänä.

Siirry alkuun