Luontaistuotteet.com

Nämä luontaistuotteet sopivat syksyyn

Nämä luontaistuotteet sopivat syksyyn

Syksy on luontaistuotekaupoissa vilkasta aikaa. Koulujen alkamisen jälkeen siintää yleensä ensimmäinen flunssa-kausi, joka päättyy heti seuraavan alkaessa. Flunssat ja väsymys ovat tyypillisiä syksyyn liitettäviä asioita, joihin haetaan apua myös luontaistuotteista. Syksyn tärpit luontaistuotteissa liittyvätkin oman kehon rentouttamiseen ja vastustuskyvyn parantamiseen. Luontaistuote-ostoksilla voi turvautua syksyllä seuraaviin tuotteisiin:

C-vitamiini

C-Vitamiini vaikuttaa kokonaisvaltaisesti hyvinvointiimme ja immuunijärjestelmäämme. C-vitamiini ei varastoidu kehoon, joten sitä tulisi saada jatkuvasti. C-vitamiinia saa helposti marjoista, sitrushedelmistä sekä kasviksista. Tupakoitsijat ja raskasta urheilua harrastavat tarvitsevat C-vitamiinia normaalia enemmän. 

D-vitamiini

D-vitamiini muodostuu iholla auringon UV-säteiden vaikutuksesta, joten syksyn tullen D-vitamiini tasot alkavat Suomen pimeydessä laskemaan. D-vitamiinia on mahdollista saada rasvaisista kaloista, mutta D-vitamiinilisää suositellaan kuitenkin talvikuukausina kaikille suomalaisille. D-vitamiini on tärkeä vitamiini erityisesti aivoille ja sen on tutkittu ehkäisevän muun muassa masennusta. 

Sinkki

Sinkki tuo vastustuskykyä syksyn flunssa-aaltoihin. Sinkillä voi lievittää flunssan oireita tai jopa estää alkavaa flunssaa. Sinkin syömisen on todettu myös lyhentävän flunssan kestoa. Sinkkiä saadaan esimerkiksi naudanlihasta ja maksasta. 

Magnesium

Magnesium sopii syksyyn, kun väsyttää, mutta uni ei välttämättä tule. Magnesiumin ottaminen iltaisin voi rauhoittaa ja helpottaa siten unen saamista. Magnesiumia saadaan viljavalmisteista, perunasta, marjoista ja hedelmistä.

 

Kun kesä alkaa kääntyä syksyyn, antaa myös luonto parastaan marjojen muodossa. Onko sattumaa, että useat vastustuskykyä tuovat vitamiinit löytyvät suomalaisista marjoista juuri silloin, kun niitä tarvitsemme?


Takaisin


Kokemuksia? Lisää kommentti

Kumpi tummempi: musta vai valkoinen?


Siirry alkuun