Luontaistuotteet.com

Kalaöljy laskee elimistön matala-asteista tulehdusta

Kalaöljy laskee elimistön matala-asteista tulehdusta

Kalan eduista on puhuttu jo vuosikymmenet, mutta myös kalaöljyn edut on todettu kiistatta jo useissa tutkimuksissa: se laskee elimistön matala-asteista tulehdusta, joka liittyy kaikkiin pitkäaikaissairauksiin ja lihavuuteen sekä huonoon vastustuskykyyn.

 

Laadukas kalaöljy ja runsas rasvaisten kalojen nauttiminen ehkäisevät, madaltavat ja jopa sammuttavat kokonaan kavalan matala-asteisen tulehduksen elimistössä. Krooninen tulehdus eli inflammaatio liittyy kaikkiin pitkäaikaissairauksiin, lihavuuteen, autoimmuunisairauksiin, sydän- ja verisuonisairauksiin, hermostoa rappauttaviin sairauksiin ja jopa syöpiin.

 

Zhejiang-yliopiston tutkijat tekivät meta-analyysi 18 laadukkaasta alan tutkimuksesta, joissa siis tutkittiin kalaöljyjen, lähinnä EPAn ja DHAn tai näiden molempien vaikutusta ihmisen terveydentilaan. Tutkimuksissa selvisi, että laadukkaan kalaöljyn nauttiminen ruokavalion lisänä laski merkittävästi sydäntautiriskipotilaiden tulehdusarvoja jo 14 viikossa. Tulehdusarvoja alentava vaikutus oli suurin normaalipainoisilla ihmisille. Tutkimusten mukaan E-EPA tai E-EPAn ja E-DHAn yhdistelmä oli tehokkain ja toimivin.

 

Elimistön krooninen tulehdustila on liitetty myös syöpiin, madaltuneeseen immuniteettiin, atopiaan sekä mielen sairauksiin ja depressioon, toisin sanoen ylipäätään kaikkiin vaivoihin, mitä ihmisellä saattaa olla. Kun elimistö on matalassa tulehdustilassa, se alkaa helpommin sairastaa ja on alttiimpi erilaisille tartunnoille.

 

Katso alkuperäinen uutinen täältä.

 

Katso lisää kalaöljytuotteista täältä.

 


Takaisin


Kokemuksia? Lisää kommentti

Kirjoita numeroina kaksisataa neljäkymmentä kolme?


Siirry alkuun