Tutkimus: Tämä luontaistuote helpottaa selvästi flunssaa

Tutkimus: Tämä luontaistuote helpottaa selvästi flunssaa

07.12.2015

Vihkoinkin on löytynyt luontainen lääke, joka helpottaa flunssan oikeita ja jolla ei kuitenkaan ole oikein nautittuna mitään sivuvaikutuksia: sinkki! Ja varsinkin sinkki ja c-vitamiini yhdessä, imeskeltynä, helpottavat selvästi flunssan oireita.
 

Luontaistuotteita käyttäneet ovat saattaneet imeskellä sinkkitabletteja jo vuosia, sillä esimerkiksi Tohtori Tolonen on puhunut sinkin tehoista flunssan torjunnassa jo vuosikausia, ja sitä onkin tutkittu todella paljon eri puolilla maailmaa.. Nyt sinkki on viimein päässyt ihan vakavasti otettavaksi avuksi myös Suomessa, sillä juuri julkaistun Helsinkin ja Sidneyn yliopistojen yhteistutkimuksessa imeskeltävän sinkin teho on viimein todistettu tieteellisesti.


Juuri BMC Family Practice-lehdessä julkaistun tutkimuksen mukaan sinkki lyhensi flunssaan liittyvän nuhan kestoa 34 prosenttia, nenän tukkoisuutta 37 prosenttia, kurkun karheutta 33 prosenttia, käheyttä 43 prosenttia ja yskää 46 prosenttia. Lisäksi sinkki lyhensi flunssaan liittyviä lihaskipuja 54 prosenttia.


Vain imeskelty sinkki tehosi, sillä sinkki vaikutti paikallisesti nielun alueella. Nieltävällä sinkillä ei havaittu olevan vastaavia vaikuksia. Tehokkain oli hitaasti suun limakalvoilta imeytyvä sinkki, erityisesti sinkkiasetaanista valmistetut sinkkitabletit. Näitä ei toistaiseksi saa Suomesta, vaan täällä myytävät sinkkitabletit ovat sinkkiglukomaattia, joka ei toiminut yhtä tehokkaasti.


Flunssan torjunnassa sinkki tehoaa parhaiten, kun sen nappaa ensimmäisten oireiden alkaessa. Tällöin se saattaa estää koko flunssan tulemisen. Tutkijoiden mukaan muutaman päivän jälkeen, jos flunssa on jo kunnolla päällä, voi kuitenkin olla jo myöhäistä, eikä sinkki välttämättä enää tehoa samalla tavalla. Sinkkiä kannattaa imeskellä paketin ohjeen mukaan pari päivää tai viikon mikäli flunssan oireet jatkuvat.


Liikaa nautittuna sinkki voi kuitenkin aiheuttaa myrkytyksen, joka tuntuu metallin makuna suussa ja pahoinvointina. Liika sinkki häiritsee kuparin imeytymistä. Sinkin saannin yläraja on Terveyskirjaston mukaan 25 milligrammaa vuorokaudessa pitkäaikaisessa käytössä. Lyhytaikaisesti sitä voi nauttia enemmän.


Takaisin


Kokemuksia? Lisää kommentti

Mikä on Englannin pääkaupunki?


Siirry alkuun