Luontaistuotteet.com

Suomalaislapsista vain noin puolet saa päivittäin D-vitamiinia

D-vitamiinin tärkeydestä suomalaisille uutisoidaan mediassakin vähän väliä. Toisaalta suomalaisia vaivaavasta kroonisesta D-vitamiinivajeesta tehdään koko ajan uusia havaintoja uusissa tutkimuksissa. Nämäkään seikat eivät kuitenkaan saa suomalaisvanhempia toimimaan.

Itä-Suomen yliopiston tekemä väestötutkimus, jossa selvitettiin alle 12-vuotiaiden lasten sairastavuutta, oireilua sekä itsehoito- ja reseptilääkkeiden käyttöä, paljastaa kuinka laiskoja suomalaisvanhemmat ovat. Tutkimuksen mukaan vain noin puolet alle kolmivuotiaista suomalaislapsista saa päivittäin D-vitamiinilisän. Tämä siitä huolimatta, että D-vitamiinia suositellaan virallisesti, siitä muistutetaan neuvolassa ja sitä jopa annetaan vauvalle kotiin ensimmäiseksi puoleksi vuodeksi!

Toisaalta ravintolisien antaminen lapsille on hieman yleistynyt. Lasten ravintolisien käytössä voi kuitenkin olla sama trendi kuin aikuisten, eli terveystietoisten, hyvin syövien, koulutettuja ja liikunnallisesti aktiivisten vanhempien lapset saavat enemmän ja monipuolisemmin ravintolisiä, myös päivittäisen D-vitamiiniannoksensa. Kun taas köyhien ja sairaiden perheiden lapset eivät saa ravintolisiä eivätkä edes D-vitamiinia. Tämä on olettamus, jota tosin tutkijat eivät tehneet toistaiseksi.

Ravintolisiä käyttävät lapset saivat yleisimmin kalaöljy- ja rasvahappovalmisteita, maitohappobakteereita sekä monivitamiineja. Probiootteja annettiin pääasiassa alle 3-vuotiaille ja kalaöljyvalmisteita yli 7-vuotiaille.

 


Takaisin


Kokemuksia? Lisää kommentti

Mikä on Englannin pääkaupunki?


Siirry alkuun