Magnesium voi ehkäistä masennusta

Magnesium voi ehkäistä masennusta

14.02.2016

Tuoreen tutkimuksen mukaan alhainen magnesiumin saanti voi liittyä suurempaan riskiin sairastua masennukseen. Masennus on biologinen sairaus, joka useiden uusien tutkimusten mukaan voi johtua pitkälti ravitsemuksellisista syistä. Silti 400 000 suomalaista syö masennuslääkkeitä.

 

Kuopion yliopistossa on seurattu 20 vuotta miespuolisten masennuspotilaiden magnesiumin saantia ruuasta. Yliopisto julkaisi vastikään seurannan tulokset: alhainen magnesiumin saanti näyttäisi edesauttavan masennuksen puhkeamista ja hidastavan sen paranemista.

 

Seurannassa selvisi, että mitä alhaisempaa magnesiumin saanti oli, sitä useampi tarvitsi sairaalahoitoa masennuksensa hoitoon. Samankaltaisiin tuloksiin on päädytty muuallakin maailmalla, esimerkiksi Espanjassa ja Yhdysvalloissa.Yhdysvaltalaistutkimusten mukaan magnesiumvaje vaikutti erityisesti nuorten miesten masennusalttiuteen. Espanjassa taas havaittiin, että magnesium tehostaa masennuslääkkeiden vaikutusta ja ehkäisee masennusta.

 

Ravinnolla on todettu olevan suuri merkitys masennuksen syntyyn. Esimerkiksi alhaiset D-vitamiinitasot sekä veren omega-3 indeksit ovat yhteydessä masennukseen syntymiseen.

 

Masennusta ehkäistäkseen on siis tärkeää nauttia tarpeeksi seuraavia ravintolisiä ja luontaistuotteita tai syödä superfoodeja, jotka sisältävät niitä runsaasti:

magnesium

kalaöljy (E-EPA ja muut tärkeät rasvahapot)

D-vitamiini

foolihappo ja B12-vitamiini


Takaisin


Kokemuksia? Lisää kommentti

Kirjoita numeroina kaksisataa neljäkymmentä kolme?


Siirry alkuun