Luontaistuotteet.com

Urheiluravinteet netistä

Urheilu asettaa keholle haasteita, vaikka se tietysti myös lisää hyvinvointia. Urheilua harrastavien kannattaakin kiinnittää huomioita myös vitamiinien ja kivennäisaineiden saantiin, koska liikkuminen kuluttaa näitä varastoja nopeasti. Monipuolisen ruokavalion lisäksi voi kokeilla erilaisia proteiini- ja energiapatukoita sekä urheilujuomia. Proteiinituotteet ovat varmasti jokaiselle urheilijalle jo tuttuja. Proteiinit ovat elimistön rakennusaineita, joita tarvitaan runsaasti myös silloin, kun palaudutaan urheilusuorituksesta. Ravintoaineet kuten, hiilihydraatit, hyaluronihappo, kollageeni, lesitiini ja probiootit ovat myös tärkeitä liikkuville ihmisille ja niitä on mahdollista saada monipuolisesta ravinnosta ja ravintolisistä.  

Energia ja kestävyys kuntoon

Energiansaannista tulee liikkuessa huolehtia tarkoin, ettei käy niin, että elimistö alkaa ottamaan energiaa lihaksista takaisin käyttöön. Urheilijalle on saatavilla monenlaisia maukkaita ja helppoja tuotteita, joista voi saada energiaa nopeasti ja oikeassa muodossa. Energiapatukoita on helppo kuljettaa mukana ja ne toimivat näppäränä välipalana. Urheilujuomat sisältävät usein kaliumia, magnesiumia ja natriumia sekä sokerina glukoosia. Urheilujuomat ovat tarpeen erityisesti pitkäkestoisten urheilusuoritusten aikana, jolloin tulee tarvetta paikata hien mukana menetettyjä suoloja. Monipuolisen ravinnon lisäksi urheilijalle ovat käteviä esimerkiksi palautusjuomat, jotka sisältävät proteiinia, hiilihydraatteja ja kreatiinia. Treenin jälkeen nautittu palautusjuoma lisää tutkitusti palautumista, lihaskasvua ja voimaa.

Proteiinit rakentavat ja ylläpitävät lihaksistoa

Kaseiiniproteiini on maidon oma proteiini, joka imeytyy lihaksiin hitaasti. Maidon toinen proteiini on heraproteiini, joka on taas nopeavaikutteinen. Kaseiiniproteiini on hyvä lisä vaikkapa treenin jälkeen illalla, jolloin se pääsee vaikuttamaan yöllä, jolloin lihas kasvaa levon aikana. Kaseiiniproteiini sisältää runsaasti elimistön tarvitsemia aminohappoja. Proteiiniyhdistelmät ovat tuotteita, joihin on lisätty sekä nopeasti vaikuttavaa proteiinia sekä hitaasti vaikuttavaa proteiinia. Yhdistelmällä voi siis kätevästi saada kaikki yhdestä jauheesta. Soijaproteiini on kasviperäinen proteiini, jota uutetaan soijapavuista. Soijaproteiini on siis loistava vaihtoehto urheileville vegetaristeille, vegaaneille tai laktoosi-intoleranteille.

Ravintoaineet liikkuville

Liikkuminen lisää hiilihydraattien tarvetta ja netistä onkin saatavilla nyt hiilihydraattijauheita, joilla voi näppärästi saada hyviä hiilihydraatteja käyttöön. Hiilihydraatit ovat kehon polttoainetta, jota tarvitsemme päivittäin. Nopeavaikutteisten sijaan, painotus tulisi olla pitkävaikutteisissa hiilihydraateissa, jotka nostavat hitaasti verensokeria. Kasvikset, marjat ja hedelmät sisältävät pitkävaikutteisia hiilihydraatteja, mutta jos ruokavalio ei ole tarpeeksi monipuolinen, niin niitä on mahdollista ostaa myös lisäravinteena. Hyaloronihappo on tuote, joka auttaa nivelkivuissa ja hidastaa ikääntymisen vaikutuksia kehossa ja erityisesti ihossa. Hyaloronihappoa syntyy elimistössä, mutta sen tuotanto hidastuu iän kasvaessa, jolloin hyaloronihappoa voi hyvin käyttää lisäravinteena. 

Kollageeni on erityisesti ihoon vaikuttava proteiini. Kollageenin avulla kudokset pysyvät kimmoisina ja hyvässä kunnossa. Kollageenia voi nauttia sisäisesti tai sitä voi käyttää ulkoisesti esimerkiksi rasvan tai muun ihonhoitotuotteen muodossa. Lesitiini vauhdittaa rasva-aineenvaihduntaa, mikä tekee siitä suositun urheilijoiden keskuudessa. Soijalesitiinistä on tullut suosittu myös leivonnassa kermaisen koostumuksensa ansiosta. Lesitiiniä onkin helppo ottaa ravintolisänä vaikkapa smoothien seassa. Probiootit ovat suoliston hyviä bakteereja, joita voidaan käyttää lääkkeenä esimerkiksi antibioottiripulin hoitoon. Probiooteilla on positiivisia vaikutuksia myös siihen, että ne ennaltaehkäisevät ja hoitavat lasten allergioita sekä ehkäisevät vatsatauteja ja muita sairauksia. Urheilijan ravintoaineet on kätevä ostaa suoraan netistä. Oma ravinto ja liikkuminen vaikuttavat tietysti ratkaisevasti siihen, mitä ravintolisiä kannattaa ostaa käyttöön. 

Siirry alkuun