Luontaistuotteet.com

Tyrni

2 tuotetta 2 kaupasta

Terveyttä tyrnin vitamiineista ja rasva-hapoista

Tyrni on kirpsakka suomalainen ravintoainepommi, joka löytyy nykyään jo monen suomalaisen kotipihalta. Tyrnejä syömällä vaikka joka päivä takaa terveyden säilymisen, sillä ne sisältävät runsaasti eri vitamiineja, hyviä öljyjä, kuitua sekä hivenaineita.

Tyrni tulee Aasiasta. Kiinassa ja Venäjällä sitä on käytetty pitkään lääkekasvina kansanlääkinnässä. Suomeen perinteinen tyrni tuli vasta 1800-luvulla englantilaisten merimiesten mukana, jotka söivät tyrniä ehkäistäkseen keripukkia.

Tavallisten marjojen lisäksi markkinoille on tullut tyrnistä kehitettyjä tuotteita, kuten tyrnijauhe ja tyrniöljy. Tyrnijauhe on kätevää käyttää. Sitä voi lisätä puuroihin, jogurtteihin, smoothieisiin tai viileihin. Jo teelusikallinen tyrniä päivässä antaa suuret terveysvaikutukset.

Tyrni on tulvillaan vitamiineja

Tyrneissä on A-, C-, E, K-, P- ja B-vitamiineja, sekä erilaisia hivenaineita, kuten kaliumia, sinkkiä, rautaa, fosforia, kalsiumia, natriumia ja magnesiumia sekä erilaisia antioksidantteja. Tyrnimarjojen C-vitamiinipitoisuus on maailman korkeimpia: 360 mg / 100 g.

Tyrnin sisältämästä B-12-vitamiinista useilla suomalaisilla, etenkin vegetaristeilla ja laihduttajilla, on puute. Lisäksi tyrnissä on valtavasti SOD-entsyymiä, joka toimii hyvin tehokkaana antioksidanttina. Tyrni sisältää E-vitamiinia enemmän kuin mikään muu marja. Sen flavonoidipitoisuudet ovat myös kasvimaailman korkeimpia.

Ravintokuitujakin tyrnistä saa reippaasti. Kuidut tasapainottavat verensokerin heittelehtimistä ja tukevat suoliston hyvinvointia.

Tyrniöljy on erinomainen kauneudenhoitotuote

Tyrnistä valmistetaan tyrniöljyä, joka on todella arvokasta. Siinä on erinomaisia rasvahappoja, kuten oleiinia, linolia, palmetoliinia sekä E-vitamiinia. Nämä öljyt ja E-vitamiini toimivat erinomaisesti kauneudenhoitotuotteena, sillä ne hoitavat ihoa, hiuksia ja limakalvoja. Lisäksi ne laskevat kolesterolia ja pitävät huolta sydämestä, verisuonistosta, verenkierrosta ja immuunipuolustuksesta. Etenkin linoli- ja alfalinolenihappo ovat välttämättömiä ihmiselle ja etenkin hormonitoiminnan ylläpitämiseksi.

Tyrnin sisältämät E-vitamiini ja flavonoidit tukevat immuunijärjestelmän toimintaa sekä tuhoavat vapaita radikaaleja. Nämä vapaat radikaalit tuhoavat jatkuvasti soluja, ja vahingoittuneista soluista saattaa kehittyä syöpäsoluja.


 

Siirry alkuun