Luontaistuotteet.com

Ternimaito

5 tuotetta 3 kaupasta

Ternimaidosta saat tärkeitä hivenaineita, vitamiineja ja vasta-aineita

Ternimaito on synnytyksen jälkeen erittyvää maitoa, jossa proteiinin määrä on suurempi kuin normaalisssa äidinmaidossa. Myös poikimisen jälkeen erittyvää lehmänmaitoa kutsutaan ternimaidoksi. Ternimaitoa tulee useampi päivä poikimisen/synnyttämisen jälkeen. Ternimaidossa on proteiinia 3%, kun taas tavallisessa äidinmaidossa on proteiinia 1%. Proteiinin lisäksi ternimaito sisältää tärkeitä hivenaineita, vitamiineja ja vasta-aineita.

Ternimaitoa pakastettuna

Ternimaidon hyödyntäminen vaatii tuotteen pakastekuivausta, koska keittäminen ja pastörointi tuhoavat tuotteen hyödylliset vitamiinit ja hivenaineet. Ainoastaan ternimaidon proteiini kestää käsittelyn. Ternimaitoa voi myös pakastaa sellaisenaan. Suosituksi tuotteeksi ovat nousseet ternimaitokapselit, joiden valmistuksessa on käytetty juuri pakastekuivausta. Ternimaitoa myydään myös pakastettuna pulloissa.

Lihasten kasvuun ja vastustuskyvyn parantamiseen

Ternimaidon hyödyt ovat moninaiset. Ternimaidon on todettu edistävän lihasten kasvua. Lisäksi tuotteella katsotaan olevan myös muita terveyttä edistäviä vaikutuksia. Ternimaidon on sanottu nostavan myös vastustuskykyä ja vireystasoa, tosin näiden ominaisuuksien tutkiminen on haastavaa, koska vaikuttavia tekijöitä on ternimaidon lisäksi muitakin ja havainnot perustuvat ihmisten subjektiivisiin kokemuksiin.  Ternimaidon käyttö on ollut suosittua erityisesti urheilijoiden keskuudessa.

Siirry alkuun