Luontaistuotteet.com

Super yrtit

2 tuotetta 1 kaupasta

Superyrteistä elinvoimaa

Super yrteiksi kutsutaan juuria ja yrttejä, joilla on erityisen paljon ravinteita ja elimistöä elävöittäviä vaikutuksia. Esimerkiksi raaka kaakao voisi hyvin olla super yrttiä tai maca. Näihin rinnastettavia super yrttejä on Aasiasta tutu asvaganhda sekä gingseng.

Superyrteillä voi lisätä tehoa päivään helposti ja nopeasti. Niissä on luontaisesti äärimmäisen paljon elintärkeitä vitamiineja, mineraaleja ja aminohappoja, jotka nostavat elimistön suorituskykyä. Super yrtit ovat jotain tavallisen yrtin, ruuan ja lääkkeen välimaastosta.

Gingseng vahvistaa yleiskuntoa

Gingseng on aasialainen rohdoskasvi, inkiväärin kaltainen juuri, jota on esimerkiksi Kiinassa käytetty luontaislääkkeenä varmasti tuhansia vuosia. Gingseng parantaa yleiskuntoa ja auttaa näin esimerkiksi paranemaan nopeammin erilaisista sairauksista sekä nostamaan kuntoilijan ja urheilijan suorituskykyä.

Gingsengiä ei saa käyttää yhtä aikaa verenohennuslääkkeiden kanssa, sillä se saattaa lievittää niiden tehoa.

Asvagandha lisää seksuaalista halukkuutta

Intiassa asvagandhaa on pidetty vuosituhansia eräänlaisena elämän eliksiirinä, sillä se yleisesti piristävä, virkistävä ja tervehdyttävä vaikutus huomattiin jo aikoja sitten. Aswagandhaa pidetään ginsengin ja macan tavoin adaptogeeninä, jonka uskotaan lisäävän fyysistä ja henkistä suorituskykyä sekä vahvistavan elimistön omaa vastustukykyä ja tukemaan elimistön palautumista stressistä.

Ashwagandha on yksi maailman kuuluisimmista lemmenrohdoista. Ashwagandhan uskotaankin tuovan apua libodoon ja hedelmällisyyteen.

Asvagandhan ja gingsengin käyttö

Asvagandhaa ja gingsengiä kannattaa alkaa käyttää hyvin varovasti, ensin esimerkiksi kuudesosa teelusikallista lämpimään juomaan, kuten teehen tai kahviin lisättynä. Nämä maistuvat myös mehuissa, pirtelöissä ja smoothieissa. Vähitellen määrää voi lisätä, mutta esimerkiksi asvaganhdan enimmäismäärä on puolikas teelusikallinen päivässä.

Näitä superyrttejä ei kannata nauttia raskaana ja imettäessä, koska tutkimusta käytöstä näissä tiloissa ei ole.

Siirry alkuun