Luontaistuotteet.com
Valitse kategoria
Valitse tuotemerkki
X
CocoVi
Puhdistamo
Superfruit
Holistic
Lifestream
Lindroos
Nyform
Hinta
Valitse väri
X
Valitse kauppa
X
Aminopörssi
Fitnesstukku
Shopping4net
Poista kaikki suodattimet

Spirulina

16 tuotetta 3 kaupasta

Spirulina on yksi maailman ravintorikkain ravintoaine

Spirulina on pienenpieni mikroskooppinen levä, joka on ehkä maailman ravintorikkain ravintoaine. Se on mieletön proteiinin lähde, sillä sen painosta jopa 70% on puhdasta proteiinia! Se sopiikin erinomaisesti urheilijan ja kuntoilijan proteiinijuomaan.

Spirulinaa viljellään nykyisin eripuolilla maailmaa ravintolisäksi ja superfoodiksi, sillä sen uskomattoman rikkaan ja monipuolisen ravintosisältö on tehnyt siitä kuuluisan ja suositun ympäri maailman. Varsinkin urheilijat ovat käyttäneet sitä jo vuosia, mutta sittemin myös ihan tavalliset terveystietoiset ihmiset ovat innostuneet spirulinasta.

Spirulinassa paljon proteiinia

Spirulina-mikrolevä on yksi maailman ravintoainerikkaimmista ruoka-aineita. Siitä saatava rauta ja B1-vitamiini edistävät veren punasolujen muodostumista, parantavat vastustuskykyä ja vähentävät väsymystä ja uupumusta. B12-vitamiini edistää lisäksi myös hermoston normaalia toimintaa, normaaleja psykologisia toimintoja sekä homokysteiinin aineenvaihduntaa. Spirulinan sisältämä B2-vitamiini puolestaan auttaa näköä, ihoa, limakalvoja ja suojelee hapen aiheuttamalta oksidatiiviseltä stressiltä.

Ravintona spirulina on helposti sulavaa ja hyvin imeytyvää. Se tekee vatsalle erittäin hyvää, on hyvä lisä erilaisten suolistosairauksien hoidossa.

Spirulinassa on poikkeavan paljon proteiinia, minkä vuoksi se sopii aivan erinomaisen hyvin esimerkiksi urheilijan palautusjuomaan. 

Spirulinan käyttö

Spirulina on voimakkaasti elimistöä puhdistava ja se voi siksi aluksi aiheuttaa jopa pahoinvointia elimistössä. Sen käyttö kannattaakin aloittaa varovasti, puolesta teelusikallisesta päivässä. Myöhemmin spirulinaa voi nauttia useamman ruokalusikallisen päivässä riippuen siitä, millaisen vaikutuksen siitä haluaa.

Spirulina on raikasta ja hyvänmakuista, joten sitä voi huoletta lisätä keittoihin, salaatinkastikkeisiin, viherjuomiin ja smoothieihin. Tai sitten sitä voi nauttia ihan sellaisenaan vihreänä mehuna. Sitä voi lisätä raakasuklaaseen yhdeksi raaka-aineeksi.

Spirulinaa käytetään usein jauheena, sillä niin sitä saa helposti ujutettua muun ruuan joukkoon. Sitä saa kuitenkin myös tabletteina, jolloin sitä otetaan ikään kuin ravintolisänä.

 

Siirry alkuun