Luontaistuotteet.com

Spelt

1 tuote 1 kaupasta

Spelt nousemassa trendikkääksi viljaksi

Spelt on yksi alkuperäisviljoista, jota on käytetty ravintona jo 10 000 vuoden ajan. Spelt on täysin jalostamaton vilja ja se onkin säilyttänyt alkuperäisen muotonsa koko olemassa olonsa ajan aina nykyhetkeen. Spelt on ihanan pehmeän makuinen sekä omaa hyvät ravintoarvot. Spelt sisältää jopa 18% proteiinia sekä runsaasti erilaisia kivennäisaineita. Lisäksi siinä on hiveaineita ja liukenemattomia ja liukenevia kuituja. Rasvoiltaankin Spelt on varsin erinomainen. Sitä käytetään niin ruuan laittoon kuin leivontaankin. 

Spelt on nousemassa jälleen trendikkääksi käyttää juuri hyvien ravintoarvojensa ja luonnonmukaisuutensa vuoksi. Speltti ei sovi keliaakikolle, sillä se sisältää gluteenia. Monet vilja- ja vehnäallergikot kuitenkin sietävät hyvin spelttiä, sillä se on miedompi vehnä elimistölle.

Spelttipopseista herkkuaamiainen

Spelttituotteita on trendin myötä tullut yhä enemmän. Speltjauhojen ja -hiutaleiden lisäksi useat luontaistuotekaupat myyvät speltpopseja eli muroja. Speltistä valmistetut popsit on luomutuotteita ja ne on makeutettu hunajalla. Tällaisia tuotteita ovat esimerkiksi Urtekram Luomu Spelttipops, jota voi syödä niin aamiaisella kuin välipalanakin. Sitä voi lisätä jugurttiin, puuroon tai syödä sellaisenaan maidon kera. 

Turvaa vatsantoiminta speltillä

Speltistä on olemassa erilaisia kuitulisiä, jotka auttavat vatsantoiminnassa. Tällainen on esimerkiksi SunSpelt Luomu Spelt kuitulisä. Sitä voi lisätä hyvin jugurttiin, smoothieen, leivonnaisiin, puuroon. Leivonnaisista saa speltin avulla kuitupitoisempia ja näin ollen vatsa toimii paremmin. Lisäksi spelt parantaa aineenvaihduntaa, Spelt pitää vatsan täyteläisen tuntoisena pitkään, eikä aiheuta väsymystä. Speltin ravintoaineet elimistö saa hyvin käyttöönsä.

Siirry alkuun