Luontaistuotteet.com
Valitse kategoria
Valitse tuotemerkki
X
CocoVi
Biofood
Lowcarbshop
Hinta
Valitse väri
X
Valitse kauppa
X
Fitnesstukku
Shopping4net
Poista kaikki suodattimet

Sokerin korvikkeet

6 tuotetta 2 kaupasta

Sokerin voi korvata monella eri tavalla

Sokerin korvikkeita kehitellään ja tuotetaan jatkuvasti uudenlaisia. Mitä useampi tutkimus varmistaa sokerin huonoista vaikutuksista ihmisen terveyteen ja vaikutuksesta eri sairauksien syntyyn, sitä enemmän sokerin korvaavat tuotteet kiinnostavat.

Aiemmin sokeri korvattiin yksinkertaisesti keinotekoisilla makeutusaineilla, kuten aspartaamilla, sukraloosilla ja sakariinilla. Viimeaikaisten tutkimusten mukaan nämä aineet kuitenkin nostavat veren glukoositasoa pysyvästi ja siksi todennäköisesti nostavat liikalihavuuden ja diabeteksen riskiä jopa pahemmin kuin sokeri. Nämä aineet on siis syytä unohtaa.

Luontaisia ja luonnollisia sokerin korvikkeita on kuitenkin jo vaikka millä mitalla. Ne eivät pelkästään korvaa sokeria, vaan niillä on usein lisäksi myös terveysvaikutuksia. Esimerkiksi hunaja on loistava esimerkiksi tästä: päivittäin nautittuna antibakteerinen hunaja muun muassa tasoittaa verensokeritasoa, laskee verenpainetta, pienentää riskiä sairastua mahahaavaan jne...

Myös erilaiset siirapit sekä stevia korvaavat hyvin sokeria. Valkoisen sokerin voi myös vaihtaa terveellisempään puhdistamattomaan ruokosokeriin, kuten intiaanisokeriin.

Sokerin näköiset sokerinkorvikkeet

Siirappeja ja hunajaa on kuitenkin joskus vaikea käyttää täysin sokerin tilalta. Ne eivät välttämättä sekoitu kunnolla esimerkiksi erilaisissa leivonnaisissa. Jotkut myös pitävät siitä, että saavat ripotella jotain esimerkiksi marjojen päälle. Tällaiseen käyttöön on erinomainen esimerkiksi karppisokeri, joka on täysin energiaton mutta luonnollinen makeuttaja. Sokeriton Finlandin maahantuoma ja markkinoima karppisokeri valmistetaan rypälesokerista käymisreaktiossa. Karppisokeri on siis samaa sokeria, jota on esimerkiksi viinissä, viinirypäleissä, meloneissa ja sienissä. Se sopii myös leivontaan.

Sokerin korvikkeena voi käyttää myös kookospalmusokeria, jossa on matala glykeeminen indeksi. Kookospalmusokeri on maukasta ja makeaa, se sopii myös leivonnaisiin ja sellaisenaan makeuttajaksi.

Carob-jauheesta maukasta kaakaota

Ruskea carob-jauhe on hieman kuin kaakaota, mutta siinä on vähemmän hiilihydraatteja. Carob on johanneksenleipäpuuta, joka on makea kasvi Välimereltä. Jauheesta valmistettu kaakao ja suklaa sisältävät vähemmän rasvaa ja energiaa kuin tavallinen suklaa. Lisäksi se sisältää paljon kalsiumia, B-ryhmän vitamiineja, mangaania, rautaa ja kuparia. Toisaalta kaakaopavun hyviä ominaisuuksia siinä ei kuitenkaan ole.

Carob-jauhe sopii erinomaisesti sellaisenaan makeutukseen ja leivontaan. Siitä voi tehdä erinomaista kaakaota!

Siirry alkuun