Luontaistuotteet.com
Valitse kategoria
Hinta
Valitse väri
X
Poista kaikki suodattimet

Soijaproteiini

8 tuotetta 1 kaupasta

Soijaproteiinista tärkeitä rakennusaineita lihaksille

Räjähdysmäisesti kasvaneilla proteiinimarkkinoilla on nykyään omat vaihtoehtonsa myös vegaaneille ja laktoosi-intoleranteille: soijaproteiini. Se ei sisällä maitoa eikä eläinkunnasta peräisin olevaa proteiinia.

Soijaproteiini on kasvikunnan proteiineista paras

Yleensä eläinkunnan proteiineja pidetään kasviperäisiä proteiineja laadukkaampina, koska eläinproteiini sisältää kaikki kahdeksan ihmisen tarvitsemaa aminohappoa. Soijaproteiinia pidetään kuitenkin parhaana kasvikunnan proteiinina aminohappokoostumukseltaan, sillä sekin sisältää kaikkia ihmiselle välttämättömiä aminohappoja. Hyvälaatuinen soija-isolaatin laatu on lähes eläinproteiinilähteiden veroista.

Soijaproteiinilla on korkea biologinen arvo, ja sitä voidaan verrata maito- ja kananmunaproteiiniin. Soijaproteiini uutetaan soijapavuista niin, että rasva ja hiilihydraatit poistuvat, ja jäljelle jää ainoastaan proteiini. Hyvälaatuinen soijaproteiini riittää hyvin antamaan täydellisen profiilin välttämättömiä aminohappoja jo pienellä määrällä.

Palautuminen nopeasti käyntiin proteiinjauheella

Esimerkiksi Soy Pro sisältää runsaasti BCAA, glutamiinia ja arginiinia. Sen soijaa ei ole geenimanipuloitu. Se sopii henkilöille, jotka eivät syystä tai toisesta voi käyttää tavallista heraproteiinijauhetta. Lisäksi soijassa on rautaa, jota tarvitaan esimerkiksi hemoglobiinin muodostamiseen. Soijaproteiini-isolaatti sisältää myös kasviestrogeenejä, jotka saattavat vaikuttaa myönteisesti veren rasva-arvoihin.

Soijaproteiini nopeuttaa lihaskasvua ja estää lihaskudoksen hajoamista, joten se sopii hyvin palautusjuomaan tai välipalaksi. Joitakin soijaproteiinijauheita voi käyttää hyvin myös leivontaan ja ruoanlaittoon.

Siirry alkuun