Vida Vahva Sinkki + B6 vitamiini
6,45€ 10,90€
Biomed Biozink, 15 mg
14,99€
Zink 90 tablettia
6,00€
Bio-Influ-Sinkki, Pharma Nord
9,95€
Bioteekin Super Sinkki
11,95€
Bio-Selen+Sinkki 90 tablettia, Pharma Nord
12,90€
Valitse kategoria
Sinkin vahvuus
X
5 mg
15 mg
20 mg
25 mg
Näytä ALE-tuotteet
X
Vain alennetut
Valitse tuotemerkki
X
A.Vogel
Biomed
Bioteekin
Elexir Pharma
Hankintatukku
Pharma Nord
Puhdas+ Caps
Scitecnutrition
Self Omninutrition
Solgar
Valioravinto
Vida
Vitabalans
Holistic
Naturell
Skip
Hinta
Valitse väri
X
Valitse kauppa
X
Aminopörssi
Hyvinvoinnin Tavaratalo
Shopping4net luontaistuotteet
Poista kaikki suodattimet

Sinkkivalmisteet

37 tuotetta 3 kaupasta

Sinkki

Sinkki on tärkeä antioksidantti, joka säätää yli 200 entsyymiä elimistössämme. Se osallistuu lukuisten muidenkin aineiden, kuten erilaisten rasvahappojen ja A-vitamiinin imeytymisprosessiin. Imeskeltävä sinkkitabletti saattaa estää alkavan flunssan tai ainakin lieventää flunssan oireita.

Sinkki on yksi elintärkeä kivennäisaine, joka on toimii jokapaikanhöylänä elimistössä. Sen varastot ovat suuret, samaa luokkaa kuin raudan, sillä sitä tarvitaan niin monenlaisissa prosesseissa eri puolilla kehoa. Sinkkiä on paljon sisäelimissä.

Moni kärsii Suomessakin sinkin puutetta piilevänä. Se saattaa ilmetä esimerkiksi huonona vastustuskykynä, lapsella ja nuorella hitaana kasvuna ja ärtyisyytenä, ruokahaluttomuutena jne. Sinkkiä on monenlaisessa ruuassa, mutta naudanlihassa ja esimerkiksi maksassa sitä on runsaasti ja niistä se imeytyy hyvin. Kasvien sinkki ei imeydy yhtä tehokkaasti, sillä kasvien muut ainesosat haittaavat sinkin imeytymistä.

Sinkkihoito

Sinkkihoito kuurina saattaa paljastaa sinkin puutteen. Kun nauttii vähintään 80-90 mg sisältävän sinkkitabletin päivittäin, saattaa huomata kärsineensä piilevästä sinkin puutteesta. Varmin on tietysti mittauttaa sinkkitasonsa.

Sinkkihoidolla on saatu positiivisia tuloksia ainakin seuraavissa ongelmissa ja taudeissa:

• Kasvuhäiriöt

• Hidastunut haavojen paraneminen

• Useissa ihotaudeissa

• Diabetes ja muut sisäerityshäiriöt

• Gastroenterologiset sairaudet

• Hedelmällisyyshäiriöt

• Neurologiset taudit

• Infektioherkkyys

• Diabeteksen ehkäisy ja lisähoito

• Valtimotautien ehkäisy ja hoito

Varsinkin huonosti syövät lapset ja nuoret saattavat potea sinkin puutetta. Lapsilla puutoksen oireita saattaa olla lukihäiriö, kasvuhäiriöt, hauraat hiukset ja kynnet, huono iho, suutulehdus, allergiat, infektioherkkyys, ruokahaluttomuus, huono sokerinsieto...

Sinkin suositusmäärät

Aikuisen sinkin päivittäinen tarve on 15 mg. Euroopassa saanti jää yleensä hiukan tätä pienemmäksi, naisilla 10 mg ja miehillä 12 mg. Vanhuksilla saanti on usein huomattavasti suositusta vähäisempää, mikä heikentää vastustuskykyä ikääntymiseen liittyviä muutoksia vastaan. Raskauden aikana suositellaan 3 mg:n ja imettämisen aikana 10 mg:n lisäsaantia/vrk. Raskas fyysinen työ ja kova harjoittelu (huippu-urheilu) vaativat myös lisäsinkkiä, mutta siitä ei ole annettu tarkkoja suosituksia. Samoin imeytymishäiriöissä ja kroonisissa tautitiloissa sinkin tarve lisääntyy.

Siirry alkuun