Luontaistuotteet.com
Valitse kategoria
Näytä ALE-tuotteet
X
Vain alennetut
Valitse tuotemerkki
X
Foodin
Kung Markatta
Makrobios
Urtekram
Biofood
Hinta
Valitse väri
X
Valitse kauppa
X
Aminopörssi
Fitnesstukku
Hyvinvoinnin Tavaratalo
Shopping4net
Poista kaikki suodattimet

Siemenet, muut

16 tuotetta 4 kaupasta

Siemenet – alkukantaista voimaruokaa

Yhä useampi suomalainen oppinut syömään aiemmin linnunruoan maineessa olleita siemeniä. Alkuihmisen perusruoka-aineisiin kuuluneet siemenet ovat nousseet uudelleen suosioon, suorastaan trendien aallonharjalle.

Siemenet ovat huipputerveellisiä: ne sisältävät rutkasti terveellisiä rasvahappoja, proteiineja, kuituja ja kivennäisaneita. Niiden syöminen vaikuttaa edullisesti sydän- ja verisuoniterveyteen, ehkäisee syöpää ja vähentää tulehdusta.

Jotta ravintoaineista pääsee hyötymään, siemenet kannattaa murskata vaikka tehosekoittimella tai pureskella kunnolla. Lisäksi ravintoaineet imeytyvät paremmin, jos siemeniä liottaa useamman tunnin.

Kurpitsansiemenissä on rautaa

Kurpitsansiemenet sisältävät runsaasti rautaa, proteiinia ja E-vitamiinia, joka voi ehkäistä syöpää. Syövän ehkäisyyn vaikuttaa myös kurpitsansiementen sisältämä skvaleeni, joka on vahva antioksidantti. Kurpitsansiemenissä on raudan lisäksi runsaasti myös muita hivenaineita, kuten magnesiumia. Kurpitsansiemenet voivat parantaa eturauhasen toimintaa, alentaa kolesterolia ja verenpainetta. Lisäksi niiden sisältämä arginiini voi parantaa unen laatua.

Seeleeniä seesaminsiemenistä

Seesaminsiemenissä on runsaasti kuitua, seleeniä, kalsiumia ja E-vitamiinia. Ne parantavat sydänterveyttä, alentavat verenpainetta, estävät rasvoja hapettumasta, vähentävät tulehduksia, helpottavat maksavaurioita ja jopa lisäävät elinikää. Huipputerveellisten lingaanien avulla seesaminsiemenet voivat ehkäistä esimerkiksi rintasyöpää ja laskea verenpainetta ja kolesterolia. Lisäksi ne toimivat vahvoina antioksidantteina.

Pellavansiemenet sisältävät omega-3-rasvahappoja

Pellavansiemenet ovat siinä mielessä harvinaisia, että ne sisältävät runsaasti kasvisperäistä omega-3-rasvahappoja. Lisäksi ne tunnetaan mitä parhaimpana kuidun lähteenä. Pellavansiemenien sisältämä hyvä rasva parantaa sokeri- ja rasva-aineenvaihduntaa, parantaa hermoston toimintaa ja ylläpitää näköä. Pellavansiemenien kasviestrogeeni ehkäisee sydän- ja verisuonitauteja sekä rintasyöpää. Myös pellavansisältämät kasvilingnaanit ehkäisevät syöpää. Vaikka pellavansiementen erinomaisista ominaisuuksista innostuisikin, niitä kannattaa syödä vain noin 10 grammaa päivässä, sillä niissä on ihmiselle haitallista kadmiumia.

Auringonkukansiemenet alentavat kolesterolia

Auringonkukansiemenissä on runsaasti hyviä rasvoja sekä proteiinia, peräti 21-23 g sadassa grammassa. Hyvien rasvojen, kuidun ja kasvisterolien vuoksi auringonkukansiemenet alentavat kokonaiskolesterolia säännöllisesti käytettynä. Tätäkin kannattaa kuitenkin käyttää kohtuullisesti sen sisältämän kadmiumin vuoksi.

Chia-siemenet ovat loistava kuidun lähde

Chia-siemenissä kuitua on peräti 38 g sadassa grammassa. Lisäksi niissä on runsaasti proteiinia, paljon omega-3-rasvahappoja, kalsiumia, mangaania ja fosforia. Chia-siemenien käyttöä ei joudu rajoittamaan toisin kuin pellavansiementen, koska ne ovat täysin turvallisia runsaastikin käytettynä. Omega-3-rasvahapot toimivat antioksidantteina, ja chia-siementen ORAC-arvo (eli antioksidanttien tehokkuusarvo) on korkea: 11 1100. Chia-siemeniä suositellaan etenkin 2-tyypin diabeteksestä kärsiville.

Siirry alkuun