Selen Organiskt 100 tablettia, ledins
7,00€
Selen 100 ug 100 tablettia, Bringwell
8,00€
Biomed Sekure
21,99€
SelenoPrecise 100 ug 60 kpl, Pharma Nord
8,90€
Vida Selenium, vahva seleeni
8,95€
Solgar Seleeni 200 ug
14,95€
Valitse kategoria
Valitse tuotemerkki
X
Biomed
Bringwell
Hankintatukku
Pharma Nord
Solgar
Vida
Holistic
Ledins
Skip
Hinta
Valitse väri
X
Valitse kauppa
X
Aminopörssi
Fitnesstukku
Hyvinvoinnin Tavaratalo
Shopping4net luontaistuotteet
Voimia.com
Poista kaikki suodattimet

Seleenivalmisteet

23 tuotetta 5 kaupasta

Seleeni

Seleeni on ihmiselle välttämätön hivenaine, jonka puutos näkyy esimerkiksi immuunijärjestelmän heikkoutena. Seleenin määrä ruuassa riippuu sen määrästä maaperässä.

Seleeni on tärkeä antioksidantti, joka osallistuu normaalin immuunijärjestelmän ylläpitoon suojaamalla soluja hapettumisstressiltä. Seleeni pitää myös hiuksia ja kynsiä kunnossa, kilpirauhasen toimintaa normaalina ja vaikuttaa myös siittiöiden tuotantoon.

Seleeni maaperässä

Seleeniä saa ruuasta, maidosta, lihasta, kasviksista ja viljasta. Seleenin määrä ruuassa kuitenkin riippuu siitä, kuinka paljon sitä on maaperässä. Eri puolilla maapalloa seleenin määrä maaperässä vaihtelee, ja jostain syystä Suomen maaperässä sitä on erittäin huonosti liukenevassa muodossa. Siksi seleeniä lisätään pelloille levitettäviin keinolannoitteisiin ja luomutuotannossa sitä annetaan suoraan eläimille. 

Muutama vuosi sitten moni suomalainen karjatila alkoi yhtäkkiä menettää vasikoita outoon immuunivajeeseen. Syykin selvisi melko pian: seleenin puutos. Puutoksen taustalla oli suomalaisen lannoitetehtaan myynti norjalaiselle monikansalliselle yritykselle, joka toi Suomen markkinoille suoraan paikalliset keinolannoitteet ilman seleeniä. Sittemmin myös norjalainen Yara alkoi lisätä Suomessa myytäviin lannoitteisiin seleeniä ja karjankasvattajat huolehtivat seleenin saannista muuten. Seleeni on siis välttämätöntä myös eläimille.

Seleenin puutosta esiintyy harvoin ihmisillä. Sen voi kuitenkin todeta mittaamalla seleeniarvot.

Siirry alkuun