Luontaistuotteet.com

Ruusujuuri on pohjolan oma virkistävä yleisyrtti

Ruusujuuri, joka tunnetaan myös Pohjolan gingsenginä, on ollut vahvasti mukana esi-isiemme kansanlääkinnässä tuhansia vuosia. Sillä on vahvistettu yleiskuntoa ja -vointia sekä siitä on ylipäätään haettu virkistävää ja piristävää vaikutusta. Se auttaa keskittymään ja jaksamaan urheilusuorituksissa.

Ruusunjuuri on viileillä alueilla kasvava kukkiva kasvi, jonka juurta on vuosituhansia käytetty rohdoksensa yleiskunnon kohottamiseen. Ruusujuuri lisää kehon kykyä sopeutua ulkoisiin rasitustekijöihin monipuolisesti. Se on adaptogeeni, kuten Kiinan gigseng ja Perun maca, joiden vaikutukset on tunnustettu maailmanlaajuisesti.

Ruusujuuri kohottaa mielialaa

Ruusujuuri edistää keskittymiskykyä ja tarkkaavaisuutta sekä pitää yllä hyvää mielialaa. Ruusujuuren on todettu lisäävän aivojen serotoniini- ja dopamiinipitoisuutta, joiden pitoisuuden lasku tuntuu suoraan mielialan laskuna. Se antaa yleistä vireyttä ja kestävyyttä. Aikoinaan sitä käytettiinkin perusrohdoksena aina, kun oli jotain suurempaa mistä toipua, kuten haavoittuminen, leikkaus, suuret surut ja murheet tai elämänmuutokset.

Ruusujuuri nostattaa kestävyyttä

Urheilusuorituksiin ruusujuuri antaa voimaa ja kestävyyttä. Se nopeuttaa myös palautumista urheilusuorituksesta. Ylipäätään ruusujuuri lisää jaksamista monipuolisesti.

Ruusujuuri kasvaa kukkivana kasvina Suomessa edelleen. Puutarhat ovat havainneet yleisen kiinnostuksen kasviin, joten sitä on saatavilla jo monilla eri puutarhoilla. Elävän ruusujuuren juuren käytöstä kannattaa hankkia tietoa erikseen.

Siirry alkuun