Crataegus Orapihlajauute, A.Vogel
10,99€
Bioterra Luomu Täysrasvainen mantelijauho
25,60€
Chicken Breast Fillet, 142 g, Original
59,76€
Frantsila Tyyneyden tipat yrttiuute
12,95€
Pellavansiemen- jättihelokkiöljy Luomu, 500 ml, Urtekram
13,90€
Frantsila Unilintu yrttiuute
12,95€
Valitse kategoria
Näytä ALE-tuotteet
X
Vain alennetut
Valitse tuotemerkki
X
A.Vogel
Aduki
Beefjerky
Bio Planete
Biomed
Biona
CocoVi
CornCandies
Doves Farm
FINNMAX
Foodin
Frantsila
Govinda
Greenfinns
Hankintatukku
Holle
Karin Havupuu
Kung Markatta
Makrobios
Makrobios luomu
Masajo
Natura Media
New Nordic
Organic Health
Puhdas+ Caps
Puhdistamo
Reformi
Renee Voltaire
Solgar
Sunspelt
Superfruit
Tiirinkoski
Urtekram
Valioravinto
Voimaruoka
Weleda
Alara
Bauck
Biofood
Bioteekki
Carbzone
Danival
Euronat
Friggs
Holistic
Impolan
Ledins
Lowcarbshop
Lumina
Nyform
Plamil
Puhdascaps
Pulsin
Rawfoodshop
Steenbergs
Terrasana
Tervens
Trafo
Waldenfarms
Weider
Hinta
Valitse väri
X
Valitse kauppa
X
Aminopörssi
Fitnesstukku
Hyvinvoinnin Tavaratalo
Shopping4net luontaistuotteet
Voimia.com
Poista kaikki suodattimet

Ruokatuotteet

637 tuotetta 5 kaupasta
< Edellinen

Luonnonmukaista ja ekologista ruokaa arvostetaan

Jo yli vuosikymmenen ajan on ollut käynnissä kiivas keskustelu ruuasta, milloin hiilihydraateista, gluteenittomuudesta, rasvoista, sokereista tai maidosta. Syöminen ei ole enää ihan yksinkertaista, kun vilkaisee valtavasti laajentuneiden ja monipuolistuneiden perusmarkettien valikoimia. Ruoasta on tullut jopa tapa ilmentää identiteettiä ja maailmankuvaa.

Suomalaiset ovat avanneet silmänsä

Perinteinen leipominen voihin, sokeriin ja vehnäjauhoon on saanut rinnalleen gluteenittoman leivonnan, raakaleivonnan, proteiinileivonnan sekä monia muita trendikkäitä leipomistapoja. Moni on vaihtanut vehnäjauhot spelttijauhoihin tai gluteenittomiin jauhoihin, teollinen pöytäsuola on saanut väistyä ruususuolan tieltä ja valkoisen sokerin tilalta suositaan yhä useammin ravinteikkaampaa intiaanisokeria. Myöskään lapsille ei enää mielellään syötetä lisäaineita eikä turhaa sokeria muron joukossa. Suomalaiset ovat avanneet silmänsä ja haluavat nyt tietää, mitä ruoka todella sisältää. Ravinnon merkitys kokonaishyvinvointiin on vihdoin ymmärretty, ja hyvinvointia arvostetaan nyt enemmän kuin koskaan.

Yhä useampi valitsee luomua

Lisäaineettomuus ja puhdas, jalostamaton ruoka ovat olleet tasaisessa nousussa pitkään. Kalliimmasta hinnasta huolimatta yhä useampi valitsee luomutuotteen. Luomutuotteista suosittuja ovat esimerkiksi tomaatit ja viljat. Sen sijaan luomulihoja on vähän tarjolla ja ne ovat kalliita. Trendikkäistä jauhoista, kuten spelttijauhoista, mantelijauhoista ynnä muista tehdään usein luomua. Luomutuotteita myyvät runsaasti esimerkiksi Cocovi, Puhdistamo ja Voimaruoka.

Ekoruoka on hitti

Niin ikään ruoan ympäristöystävällisyys mietityttää laajasti. Ruoan ympäristövaikutusta ei ole kuitenkaan helppo saada selville. Esimerkiksi kasvisruoka tulee kaukaa ja  soijan viljely syrjäyttää jatkuvasti sademetsiä. Toisaalta kasvihuoneissa tuotettu lähiruoka kuluttaa etenkin talvisin paljon energiaa. Entäpä kuinka ekologista on mukavuudenhaluisten länsimaalaisten viihdesyöminen pelkkiin mielitekoihin? Ekologinen ja eettinen valinta ei ole aina helppo tehdä, mutta sertifikaatit onneksi helpottavat suunnistamista sekavassa ruokamaailmassa. Luontoystävälliset merkit erottuvat edukseen, samoin luomu- tai reilun kaupan -leiman saaneet tuotteet. Ekoruoka on hyvä valinta senkin vuoksi, että ekologisuus ja terveellisyys kulkevat käsi kädessä.

Ruokatietoinen rakastaa rasvoja

Myös erilaisten rasvatuotteiden tarjonta on kasvanut kohisten. Margariinien rinnalle ja ohi ovat kiirineet erilaiset trendikkäät öljyt, jotka ovat margariineja luonnonmukaisempi vaihtoehto. Paistamiseen sopivat hyvin neutraalit kasviöljyt, kuten rypsiöljy tai oliiviöljy, myös trendikäs kookosöljy kestää hyvin kuumuutta. Salaattiin hyvä ja tervellinen vaihtoehto on kylmäpuristettu neitsytoliiviöljy. Leivän päälle kannattaa valita voin sijaan terveellisempi avokado, joka sisältää paljon todella terveellisiä rasvoja.

Siirry alkuun