Luontaistuotteet.com

Riisit

1 tuote 1 kaupasta

Riisistä on moneksi

Riisejä on runsaasti erilaisia, mutta kuinka moni tietää, että riisi on myös puolen maailman väestön pääasiallista ravintoa. Se on viljakasvi, josta viljellään 90% Aasiassa. Riisi on monikäyttöinen, sillä se voi toimia ruuassa niin pääruokana kuin lisukkeenakin. Sitä voi käyttää niin suolaisena kuin makeana. Riisejä on joko pyöreäjyväistä, joka puuroutuu tai irtonaista, joka on puolestaan pitkäjyväistä. Riisin kypsennys on helppoa. Riisi huuhdellaan kylmässä vedessä ennen kypsentämistä ja sitten keitetään vähäisessä vedessä. Mausteena voi käyttää niin lihaliemikuutioita kuin kookosmaitoa tai mitä itse keksiikään.

Valkoinen riisi

Riisi toimii hyvänä energianlähteenä, sillä se on pitkälti hiilihydraattivoittoista. Siinä on myös vähän hyvälaatuisia proteiineja. Valkoiset riisinjyvät käsitellään parboil-menetelmällä. Parboil menetelmässä ravintonaineet imeytetään jyvän yrimeen painehöyryllä. Juuri tuon käsittelyn ansiosta valkoinen riisi on irtonaista. Käsitellessä valkoisesta riisistä hiotaan kuorikerrokset, alkiot ja leseen pois.

Tumma riisi

Riisi sisältää meille tärkeitä ja välttämättömiä aminohappoja. Tummat riisilajit ovat täyteläisempiä ja ravintoarvoltaan parempia kuin valkoiset riisit. Täysjyväriisi on täyteläinen ja kuitupitoinen aterian lisäke, josta on hiottu vain uloin kuorikerros pois.

Jasmiiniriisi

Jasmiiniriisi on kukkaismainen ja aromaattinen riisi. Se on kotoisin Thaimaasta. Sitä käytetään etenkin itämaisiin ruokiin. Jasmiiniriisiä on helppo syödä puikoilla, sillä se on koostumukseltaan tahmeaa. Kypsymisaikakin on nopea noin 12 minuuttia.

Puuroriisi

Puuroriisistä valmistetaan pitkään haudutettuna esimerkiksi riisipuuro. Se myös sopii hyvin karjalanpiirakoiksi ja sushiriisiksi. Riisipuurosta on myös helppo tehdä makoisia jälkiruokia.

Lisäksi on olemassa jos mitäkin erilaisia riisejä eri tarkoituksiin. Niitä löytyy niin luontaistuotekaupoista kuin tavallisistakin kaupoista vino pino. Lisäksi on luomua ja ei luomua. Hyvinvoinnin tavaratalo myy erilaisia Urtekram riisejä, jotka ovat tietysti luomuja. 

Siirry alkuun