Luontaistuotteet.com

Terveyttä ravintolisistä luonnollisesti

Energiaa hiilihydraateista

Vaikka hiilihydraatit ovat viime vuosina olleet kovan parjauksen kohteena, ovat ne silti ravintomme perusta. Hiilareita on turha pelätä, sillä sopiva määrä hiilihydraatteja pitää meidät terveinä, vireinä ja vastustuskykyisinä sekä palauttaa tehokkaasti rasituksesta.

Hiilihydraatit jaetaan kolmeen pääryhmään: sokereihin, tärkkelyksiin sekä ravintokuituihin, sekä edelleen imeytymisnopeuden mukaan nopeisiin ja hitaisiin. Nopeita on esimerkiksi ruokosokerissa, perunassa, muroissa ja vaaleassa leivässä. Hitaita hiilihydraatteja saa vaikkapa pastasta, marjoista, hedemistä tai kasviksista. Reippaasti suurin osa hiilihydraateista suositellaan saatavaksi hitaista hiilihydraateista. Nopeat hiilihydraatit ovat kuitenkin paikallaan esimerkiksi paljon liikkuvan ruokavaliossa etenkin palautumisessa.

Hiilihydraattien tarpeeksi suositellaan 45-60 % päivän energiansaannista. Kuitua tulisi saada päivittäin vähintään 25 g. Painokiloa kohden hiilareita tulisi saada 5 g.

Paljon liikkuvalle runsas hiilihydraatin saanti on välttämättömyys. Nykyään markkinoilla on proteiinituotteiden lisäksi monenlaisia hiilihydraattituotteita tueksi liikunnalliseen elämäntapaan. Esimerkiksi Fitfarmin hiilihydraattiyhdistelmä sisältää monipuolisesti sekä nopeasti että hitaasti imeytyviä hiilihydraatteja laadukkaista lähteistä.

Kollageeni pitää sidekudokset kasassa

Kollageeni on ihon, hiusten, kynsien, jänteiden, luiden ja hampaiden kuntoon keskeisesti vaikuttava rakennusaine, jonka tuotanto vähenee ihmisellä vanhemmiten. Sidekudosten tärkeimmän proteiinin puute näkyy ihon ohenemisena ja veltostumisena, ryppyinä, pigmenttiläiskinä, hiusten ohenemisena ja kynsien haurastumisena. Kollageenin tuotanto vähenee merkittävästi yli 25-vuotiailla, jolloin sen riittävän saannin turvaamiseksi suositellaan ravintolisiä.

Rasva-aineenvaihdunta vauhtiin lesitiinillä

Monet elimet, kuten aivot, sydän, maksa, munuaiset sekä luuydin, lihakset ja hermosto, sisältävät runsaasti lesitiinia. Lesitiinilisä on etenkin kuntosaliharrastajien ja urheilijoiden suosiossa, sillä se vauhdittaa rasva-aineenvaihduntaa. Se myös tasapainottaa maksan, sydämen, verenkiertoelimistön ja hermoston toimintaa. Lesitiini-ravintolisistä suosituin on tällä hetkellä soijalesitiini.

Rauhoita vatsa probiooteilla

Hiljattain useissa tutkimuksissa on huomattu probioottien eli maitohappobakteerien merkitys suoliston hyvinvointiin. Niiden on havaittu tasapainottavan suolistomikrobistoa ja näin vaikuttavan monipuolisesti terveyteen. Ne alentavat suolen ph:ta, estävät haitallisia mikrobeja tunkeutumasta suolistoon, parantavat vastustuskykyä, parantavat suun terveyttä ja vähentävät yleisesti sairastavuutta. Maitohappobakteereja sisältävän ravinnon lisäksi probiootti-ravintolisät tukevat vatsan hyvinvointia.

Hyaluroni pitää nivelet kimmoisina

Hyaluroni on kehon tärkeä rakennusaine, jota löyty iholta, nivelnesteestä ja rustosta. Se toimii pehmusteena ja kimmoisuutta ylläpitävänä sekä voitelevana aineena nivelissä. Hyaluroni esimerkiksi ravintolisänä nautittuna auttaa mm. nivelvaivoihin ja sairauksiin, palovammoihin, haavoihin sekä ihon hoitoon sekä ikääntymisen aiheuttamien muutoksien ehkäisyyn.


 

Siirry alkuun