Eskimo-3 Pure kalaöljykapseli, Bringwell
18,90€
Lysi Omega-3 Forte 64 kapselia
11,95€
Leader Vahva E-EPA 500 mg
8,95€ 11,95€
Möller Tupla
9,95€
Eskimo-3 Pure nestemäinen kalaöljy, Bringwell
18,90€
Pikasol Forte Original
21,90€
Valitse kategoria
Näytä ALE-tuotteet
X
Vain alennetut
Valitse tuotemerkki
X
A.Vogel
Bioteekin
Bringwell
Elexir Pharma
Fitfarm
Frantsila
Greenfinns
Hankintatukku
Harmonia
Leader
Lysi
Möller
New Nordic
Pharma Nord
Self Omninutrition
Solgar
Superfruit
Tohtori Tolonen
Udo's Choice
Valioravinto
Vianaturale
Vida
Vitabalans
Bioteekki
Cederroth
Deltanutrition
Efamol
Fairing
Holistic
Ledins
Morepa
Now
Olimp
Omegat
Pharbio
Sanpharm
Skip
Smartsupps
Starnutrition
Vitamar
Vitashine
Hinta
Valitse väri
X
Valitse kauppa
X
Aminopörssi
Fitnesstukku
Hyvinvoinnin Tavaratalo
Kevytkauppa
Shopping4net luontaistuotteet
Poista kaikki suodattimet

Rasvahapot

114 tuotetta 5 kaupasta
< Edellinen

Rasvahapot ja kalaöljyt tukevat terveyttä

Varmaan kaikkien meidän alitajuntaan on syöpynyt uskomus siitä, että rasva on pahasta. Viime aikoina on kuitenkin havahduttu siihen, ettei vähärasvaisuus olekaan terveellistä, vaan rasvaa tarvitsevat laihduttajatkin. Hyvät rasvat mm. parantavat rasva-aineenvaihduntaa, auttavat painonhallinnassa, pitävät hyvin kylläisenä ja parantavat ihon laatua. Rasvasta saadaan paitsi runsaasti energiaa, niin välttämättömiä rasvahappoja sekä rasvaliukoisia vitamiineja.

Mitä eroa rasvoilla on?

Rasvat voidaan jakaa pehmeään eli tyydyttymättömään ja kovaan eli tyydyttyneeseen rasvaan. Mitä juoksevampaa rasva on, sitä enemmän se yleensä sisältää hyvälaatuisia rasvahappoja. Eniten tyydyttyneitä eli kovia rasvoja on maitorasvassa, lampaan- ja naudanrasvassa sekä kookosrasvassa. Runsaasti tyydyttynyttä rasvaa sisältävän ruokavalion on havaittu lisäävän sydän- ja verisuonitautien, syövän, tyypin 2 diabeteksen ja sappikiven vaaraa.

Tyydyttymättömät rasvat jaetaan kertatyydyttymättömiin ja monityydyttymättömiin. Kertatyydyttymättömiä rasvahappoja löytyy erityisen paljon oliiviöljystä, rypsiöljystä, avokadosta, pähkinöistä ja siemenistä. Monityydyttymättömiä rasvahappoja on runsaasti kasviöljyissä, seesamöljyssä, vehnänalkoiöljyssä, pellavaöljyssä, margariineissa ja rasvaisessa kalassa.

Rasvoja suositellaan saatavan 25-40 % päivän energiansaannista. Tyydyttyneiden eli kovien rasvojen sekä transrasvahappojen osuus tulisi olla alle 10 %.

Syötkö tarpeeksi hyviä rasvoja?

Hyvät eli pehmeät rasvat ovat välttämättömiä ihmiselle: ne ylläpitävät normaalia hormoniaineenvaihduntaa, tasapainottavat kehon välittäjäaineita, auttavat rasvaliukoisia vitamiineja imeytymään, tasapainottavat veren kolesterolipitoisuutta ja verenpainetta sekä parantavat elimistön rasva-aineenvaihduntaa. Niitä tarvitaan kasvuun, hermoston ja verisuonten kehitykseen sekä hormonien valmistukseen. Pehmeää rasvaa tulisi saada ruokavaliosta runsaasti mieluiten monipuolisista lähteistä.

Aivot tarvitsevat omega-3 -rasvahappoja

Omega-3 ja omega-6 rasvahapot ovat elimistölle välttämättömiä monityydyttymättömiä rasvahappoja, joita keho ei itse pysty tuottamaan. Toisinkuin omega-6-rasvahappoja, omega 3:a on vaikeaa saada riittävästi ravinnosta. Sitä saa rypsi-, soija- ja camelinaöljystä, pellavansiemenistä, saksanpähkinöistä sekä rasvaisesta kalasta, mutta lisäksi sitä suositellaan syötäväksi ravintolisänä. Kalaöljy on superterveellistä: se voi ehkäistä tulehduksia, allergioita sekä vahvistaa vastustuskykyä. Omega-3 myös parantaa urheilijan suorituskykyä, lieventää rasitusastman oireita ja parantaa keuhkojen toimintaa.

Omega-3 on erityisen tarpeellinen aivoille ja sydämelle. Kalaöljy ehkäisee muistihäiriöitä ja aivojen surkastumista sekä suojaa alkoholin haitoilta. Omega-3-rasvahapot edistävät parantumista aivohalvauksesta ja suojaavat masennukselta sekä muilta mielenterveysongelmilta. Ruokavaliosta saatavan omega-3 -rasvahapon vähäinen saanti onkin liitetty oppimisvaikeuksiin ja neuropsykologisiin ongelmiin kansainvälisissä tutkimuksissa.

Siirry alkuun