Luontaistuotteet.com

Raakasuklaa - maailman terveellisin herkku

Raakasuklaata ei voi suotta kutsua maailman terveellisimmäksi herkuksi! Raakasuklaa sisältää kaikki raakakaakaon hyvät ravintoaineet ja on paitsi hyvää myös vaikuttaa päivittäiseen hyvinvointiimme.

Valmiina myytävä raakasuklaa on valmistettu usein troopisista superfoodeista, kuten raakakaakaosta, maca-jauheesta sekä goji-marjoista. Näistä superraaka-aineista saamme tiiviissä muodossa enemmän irti kuin lähes mistään muusta ruuasta! Raakasuklaata ei siis oikeasti suotta ylistetä.

Raakasuklaata ei siis missään vaiheessa ole kuumennettu, sillä kaakaon hyvät ominaisuudet alkavat häipyä jo 45 asteessa. Esimerkiksi tummassa teollisessa suklaassa ei ole yleensä jäljellä välttämättä edes neljäsosaa antioksidanteista, joita raakakaakaossa on jopa 10 prosenttia painostaan!

Raaka kaakao sisältää kaikista maailman ruoka-aineista suurimpia pitoisuuksia magnesiumia ja kromia sekä erittäin paljon esimerkiksi sinkkiä, rautaa, kuparia, rikkiä ja C-vitamiinia. Raakakaakaossa on jopa 1200 elävää yhdistettä.

Raakasuklaan terveysvaikutukset

Raakakaakaon tärkeimmät ominaisuudet linkittyvät aivojemme toimintaan, sillä se sisältää runsaasti mielialaamme kohottavia välittäjä-aineita tai niiden rakennusineita mm. serotoniinia, tryptofaania, anandamidia ja fenyylietyyliamiinia. Joillakin näistä yhdisteistä on todettu olevan hermostoa suojaava vaikutus mutta ne lisäävät myös esimerkiksi mielihyvän tunnetta ja kivun sietoa. Kaakaon piristävä vaikutus perustuu teobromiiniin. Raakasuklaata ei siis kannata nauttia illalla.

Raakasuklaata kannattaa nauttia päivittäin muutama pala, eli noin 10 grammaa. Tämäkin määrä riittää antamaan hyviä terveysvaikutuksia, kuten:

  • laskemaan verenpainetta
  • vahvistamaan immuniteettia
  • lisää veren virtausta keskusvaltimoissa
  • vähentävää veritulppien riskiä
  • alentaa LDL kolesterolia
  • vaikuttaa suoliston hyvinvointiin
  • lisää välittäjäaineiden tuotantoa
  • ehkäisee masennusta ja muistihäiriöitä 
  • hidastaa ikääntymistä

Raakasuklaata voi tilata netistä

Raakasuklaata valmistaa nykyään tosi moni eri merkki. Esimerkiski raakasuklaata saa CocoVilta eri makuisina, Ombarilta, Panalta, Cocoalta, Natural Foodsilta. Suurin osa näistä on myös luomua. Raakasuklaata voi valmistaa myös itse, joko valmiista ainespusseista, tai sitten ostamalla erikseen kaikki raaka-aineet ja maustamalla suklaa erimerkiksi pähkinöillä, rusinoilla, kuivatuilla marjoilla tai hedelmillä.

Siirry alkuun