RedRiz Q10 Strong punariisi
30,95€
RedRiz+Q10
10,95€
Vahva Punariisi Q10
13,95€
StatiQinon, Pharma Nord
24,90€
Leader Vahva Punariisi + Q10
9,50€
Bioteekin Teho Punariisi+Q10
10,95€
Valitse kategoria
Valitse tuotemerkki
X
A.Vogel
Bioteekin
Hankintatukku
Leader
Pharma Nord
Redriz
Hinta
Valitse väri
X
Valitse kauppa
X
Hyvinvoinnin Tavaratalo
Shopping4net luontaistuotteet
Poista kaikki suodattimet

Punariisivalmisteet

8 tuotetta 2 kaupasta

Punariisivalmisteet

Punariisiä käytetään kolesterolilääkkeiden tavoin korkean kolesterolin alentamisessa. Punariisi on yksi suosituimpia luontaistuotteista huolimatta siitä, että se on laadultaan erittäin vaihteleva ja sillä on samankaltaisia sivuvaikutuksia kuin lääkestatiineillakin.

Asiantuntijat suhtautuvat hyvin varauksella punariisivalmisteisiin. Punariisi on kiinalaista riisiä, jonka eräs rihmasienilaji on värjännyt punaiseksi. Punariisi syntyy hyvin monimutkaisen ja pitkän prosessin tuloksena, lisäksi siihen saatetaan vielä lisätä muita aineita, kuten B-vitamiinia. Näin ollen ei välttämättä ole syytä puhua luontaistuotteesta.

Prosessin tuloksena punariisiin syntyy lovastatiinia, joka on samaa ainetta kuin lääkkeellisissä, laboratorioissa valmistetuissa statiineissa. Koska punariisi on "luontaistuote" ja siksi elintarvike, sen valmistusprosessia ei valvota siten kuin lääkkeiden. Tästä johtuen punariisivalmisteissa saattaa olla lovastatiinia erittäin eri määrät: sitä ei välttämättä ole ollenkaan tai sitä on hyvin paljon.

Punariisin haittavaikutukset

Lääkestatiineista ihmiset ovat saaneet hyvin voimakkaita sivuvaikutuksia, kuten lihassärkyjä, rytmihäiröitä, vapinaa, sydänoireita... Monien uusimpien tutkimusten mukaan statiineista ei ole ollut edes hyötyä vaan pikemminkin haittaa korkeiden kolesterolin hoidossa. 

Koska punariisissä on sama vaikuttava aine, on syytä olettaa, että punariisin haittavaikutukset ovat samat kuin lääkestatiinienkin. Erona lääkkeisiin on vielä se, että lopullisen tuotteetn lovastatiinipitoisuuksista ei ole tietoa, eikä niinikään tuotteen mahdollisista epäpuhtauksista ja niiden vaikutuksista.

Kolesterolin alentaminen luonnonmukaisesti

Vaikka punariisi onkin suosittu ja "helppo" aine otettavaksi korkean kolesterolin alentamiseen, se ei todennäköisesti ole sen luonnollisempi kuin lääkestatiinikaan. Jos haluaa alentaa kolesterolia luonnonmukaisesti, tehokkainta on laihduttaa ja laittaa ruokavalio kuntoon: vähentää ruokavaliosta kovia rasvoja ja korvata niitä hyvillä pehmeillä rasvoilla sekä kuiduilla.

Berberiinin on myös osoitettu alentavan kolesterolia. Sen vaikutusmekanismi on erilainen kuin statiinien.

Siirry alkuun