Luontaistuotteet.com

Paasto puhdistaa kehoa ja antaa energiaa

Uusimpien tutkimusten mukaan ihmisen keho oikeastaan vaatii jonkinlaisen paaston toimiakseen oikein. Energiaa rajoittamalla saadaan solujen mitokondrioissa aikaan soluja korjaavia reaktioita, joita ei synny koskaan muulloin. Jonkin asteinen ruuasta pidättäytyminen ja kehon puhdistaminen on siis ihmisen terveellisen elämän kannalta aivan yhtä tärkeää kuin eläimelläkin.

Paasto antaa energiaa, potkua päivään, tekee olon keveäksi ja parantaa. Tämän verran olemme tienneet paastosta jo pitkään. Mutta uutta ovat ne tutkimukset, joiden mukaan paasto on suorastaan välttämättömyys ihmisen terveydelle. Aiemmin tästä näytti viitteitä tapaukset, joissa erittäin sairaat vangit paranivat ryhtyessään nälkälakkoon. Sittemmin tämä on todettu tieteellisesti todeksi.

Näiden tutkimusten myötä on tullut muotiin esimerkiksi 5:2 pätkäpaasto, jossa kahtena päivänä viikossa energiansaantia rajoitettiin 500 kilokaloriin ja muina päivinä syötiin normaalisti. Pätkäpaastossakaan elimistö ei kuitenkaan saa sitä lepoa mitä se saa mehupaastolla.

Mehupaastot

Mehupaastoa kannattaisi tehdä kerran pari vuodessa, kolmestä päivästä viikkoon, tai kokeneempana pariin viikkoon kerrallaan. Pelkkiä nesteitä nauttiessa suolisto bakteerit saavat aikaa uudistua ja tervehtyä ja ärsyyntyneet limakalvot parantua.

Tutkitusti mehupaasto vaikuttaa edullisesti veren rasva-arvoihin. Paaston jälkeen on helppo syödä kevyemmin, liikkua enemmän ja siten pitää myös paino kurissa.

Luontaistuotekaupat myyvät valmiita juomia tai juomajauheita paastoa varten. Paaston aikana kannatta juoda kaikkea puhdistavaa, kuten Vihreää teetä ja sitruunavettä.

Detox-puhdistuskuurit

Paaston aikana voi nauttia myös puhdistavia luonnontuotteita, kuten Detox-tuotteet. Niitä voi ottaa tabletteina, kapseleina tai juomina. Esimerkiksi MethodDrainen Detox-tuotteet sisältävät  seuraavia aineita: 

  • Latva-artisokka ja koivu tukevat maksan toimintaa
  • Vihreä tee, voikukka ja koivu tukevat munuaisten toimintaa
  • Tamarindi edistää suolen toimintaa
  • Fenkoli tukee ruoansulatusta
  • Keto-orvokki puhdistaa ihoa
  • Jodi edistää normaalia energia-aineenvaihduntaa ja ihon pysymistä normaalina

Detox-juoman tai tablettien lisäksi nautitaan runsaasti vettä ja vihreää teetä ja mahdollisesti joitakin mehuja. Paaston ja puhdistuskuurin aikana on syytä rauhoittaa muu elämä, varata aikaa kevyelle liikunnalle sekä saunoa päivittäin.

Frantsilan Detox-puhdistustipat sisältävät suurinpiirtein samoja aineita kuiten Detox-tuotteetkin. Lisäksi vastaavia tuotteita on Bioteekilla, Ortesilla, Infinitalla ja A.Vogelilla.

Siirry alkuun