Luontaistuotteet.com

Psyllium

2 tuotetta 1 kaupasta

Psylliumista tehokas apu ummetukseen

Jänönratamon siementen kuoresta valmistettu psyllium on erittäin tehokas kuitulisä, jolla vatsan ongelmia voi nopeasti korjata. Psylliumia voi käyttää säännöllisesti.

Vatsan ummetukseen ja muihin epämääräisiin vatsaoireisiin kannattaa ensimmäisenä kokeilla psylliumia, jonka pitäisi auttaa muutamassa päivässä. Psyllium on jänönratamon kuivattua siemenkuorta ja oikeastaan pelkkää liukenevaa kuitua. Se hellii vatsaa kaikin tavoin sitomalla itseensä runsaasti vettä ja saa siten ulosteen kulkemaan paremmin suolessa.

Psyllium siemenet ovat äärimmäisen pieniä ja kevyitä: niitä mahtuu 2 grammaan jauhetta yli 1000 siementä. Psyllium ei oikeastaan maistu miltään. Psylliumissa on 88 prosenttia ravintokuitua.

Psylliumin käyttö

Psyllium on täysin luontaisesti gluteenitonta, joten sitä käytetään gluteenittomissa leivonnaisissa parantamaan sitkoa ja tuomaan lisä kuitua. Psylliumia voi muutenkin lisätä esimerkiksi sämpylöihin kuitupitoisuuden nostamiseksi. 

Psylliumilla hoidetaan ummetusta, joko äkillistä tai kroonista. Sitä voi käyttää päivittäin tai silloin tällöin, se on turvallista myös lapsilla. Sopiva annostus riippuu siitä, kuinka kauan psylliumia on käyttänyt, mutta sopiva määrä on 1 tl - 3rkl päivässä. Jauhe nautitaan suuren vesimäärän kanssa sivuvaikutusten välttämiseksi.

Yleensä jauhe sekoitetaan vesilasilliseen ja juodaan samantien ennen kuin se hyytelöityy. Perään kannattaa juoda vielä pari muutakin lasillista vettä. Psylliumin vaikutus alkaa parin tunnin kuluttua, mutta joskus vaikutukseen voi mennä kolmekin päivää. Ummetuksessa psylliumia kannattaa nauttia säännöllisesti päivittäin.

Mahdollisia sivuvaikutuksia voi olla vatsan nipistykset ja ilmavaivat, jotka yleensä häipyvät kun suolisto tottuu aineeseen.

 

Siirry alkuun