Luontaistuotteet.com

Monipuoliset proteiiniyhdistelmät

Proteiinit suorastaan pursuilevat joka paikasta. Parin viime vuoden aikana marketteihin on ilmestynyt kokonaan uudet hyllyt – vain proteiinituotteita varten. Proteiinijogurttia, proteiinirahkaa, proteiinipuuroa, proteiinipastaa, proteiinileipää, proteiinimaitoa jne. Proteiinijauheita käyttävät jo melkein kaikki kuntosalilla aktiivisesti käyvät.

Proteiini on kehon tärkeä rakennusaine

Proteiini on suojaravintoaine ja energiaravintoaine, joka käytännössä pitää meidät kasassa. Esimerkiksi lihaksia ei voi rakentaa ilman proteiinia. Proteiini pitää myös erinomaisesti nälkää, joten ne sopivat hyvin laihduttajille. Myös iäkkäät tarvitsevat runsaasti proteiinia lihasmassan häviämisen estämiseksi.

Tutkimuksissa on useaan kertaan todettu, että treenin jälkeen nautittu proteiiniannos nopeuttaa palautumista ja tehostaa lihasten kasvua. Proteiinia suositellaan saatavan päivittäin noin 1,2-2 grammaa päivässä painokiloa kohti. Lihasmassan kasvatukseen tarvitaan ainakin 1,5 grammaa painokiloa kohden päivässä. Myös ylimääräinen proteiini, kuten hiilihydraatti ja rasvakin, varastoituu rasvaksi kehoon.

Proteiiniyhdistelmät optimoivat lihasmassan kasvun

Lihastenkasvatus tosissaan on melkoista hifistelyä, johon kuluu useammanlaisia erilaisia proteiinituotteita. Proteiiniyhdistelmät sopivat esimerkiksi sellaiselle, joka haluaa proteiinijauheelta monimuotoista käyttöä. Proteiinyhdistelmät, joihin kuuluu usein sekä hitaasti, että nopeasti vaikuttavia proteiinilaatuja, sopivat välipalaksi, palautusjuomaksi tai yöproteiiniksi.

Jotkut pitkälle kehitetyt proteiiniyhdistelmät, kuten Muscletechin Phase8 varmistaan lihasten proteiininsaannin jopa kahdeksaksi tunniksi juoman nauttimisen jälkeen. Phase8:n proteiinit tulevat kuudesta eri lähteestä: heraproteiinihydrolysaatista, heraproteiini-isolaatista, heraproteiinikonsentraatista, maitoproteiinikonsentraatista, kalsiumkaseinaatista sekä miselläärisestä kaseiinista. Jokaisella proteiinilla on erilainen imeytymisnopeus, jolloin proteiininsaanti varmistuu todella moneksi tunniksi. Jauheessa on myös luonnostaan korkea BCAA-pitoisuus.

Siirry alkuun