Bioteekin Probiootti Strong
19,99€ 31,99€
Puhdas+ Probioottipaketti 2 in 1, A.Vogel
50,00€
Now Foods Probiotic-10, 25 Billion
36,71€ 45,89€
Puhdas+ Caps Saccharomyces boulardii
13,00€
Valitse kategoria
Näytä ALE-tuotteet
X
Vain alennetut
Valitse tuotemerkki
X
A.Vogel
Bioteekin
Now Foods
Puhdas+ Caps
Hinta
Valitse väri
X
Valitse kauppa
X
Aminopörssi
Hyvinvoinnin Tavaratalo
Poista kaikki suodattimet

Probiootit

4 tuotetta 2 kaupasta

Probiootit taistelevat hyvinvointimme puolesta

Ei ihme, että probiootit ovat olleet viime aikoina pinnalla, sillä useissa tutkimuksissa on huomattu niiden teho ainakin allergiaan, ripuliin ja korvatulehduksiin. Näyttää siltä, että mitä enemmän probiootteja tutkitaan, sitä enemmän niistä löydetään terveysvaikutuksia. Probioottien suosio on luonnollisesti kasvanut sitä mukaa, kun suoliston valtavan suuri merkitys ihmisen kokonaishyvinvoinnille on ymmärretty. Suolistolla on merkityksensä esimerkiksi hyvänmielenhormoni serotoniinin syntyyn. Suoliston huono kunto näyttää myös olevan lähtökohtana monien eri sairausten puhkeamisessa. Probiooteilla on edullinen vaikutus suoliston bakteeritasapainoon ja hyvinvointiin.

Probiootit ovat suoliston hyviä bakteereja

Probiootti on suolistossa elävä hyvä bakteeri, joka vaikuttaa terveyteen myönteisesti tasapainottamalla suoliston bakteerikantaa. Prebiooti vuorostaan ruokkii kehossa jo olevia probiootteja auttaen niitä lisääntymään. Prebiootteja kannattaakin syödä probioottien rinnalla. Luonnollisesti niitä saa juureksista, kasviksista ja kaurapuurosta.

Probiooteilla on valtavasti terveysvaikutuksia

Useimmat jo tietävät, että probiooteilla on vastustuskykyä parantava vaikutus, ja sitä nautitaankin usein flunssa-aaltojen kourissa. Probiooteilla on kuitenkin myös lukuisia muita terveysvaikutuksia. Niillä on kyky laskea kolesterolia ja sen säännöllinen syöminen myös ehkäisee kariesta ja parantaa yleisesti suun terveyttä. Probioottien on havaittu myös ehkäisevän syöpää, etenkin suolistosyöpää. Maitohappobakteerit ovat loistava apu ärtyneen suolen, vatsahaavan tai keliakian hoitoon. Myös ihon kuntoon probiooteilla on edullinen vaikutus. Maitohappobakteereja suositellaan syötäväksi myös äideille, sillä ne vahvistavat vauvan immuunipuolustusta ja yleisterveyttä suojaten esimerkiksi atooppiselta ihottumalta.

Viimeaikaiset näytöt puhuvat myös sen puolesta, että probiootit vaikuttavat aineenvaihduntaan ja ovat avuksi painonhallinnassa. On viitteitä siitä, että probiootit auttaisivat myös masennuksen ehkäisyssä, stressin lieventämisessä sekä väsymyksen ja ahdistuksen lievittämisessä.

Probiootteja suositellaan nautittavaksi ravintolisänä ainakin vatsataudin aikana, ulkomaanmatkoilla sekä antibioottikuurien jälkeen.
 

Probiooteilla on ainakin nämä terveysvaikutukset:

  • lyhentävät ripulin kestoa

  • vähentävät lasten sairastavuutta

  • parantavat suun terveyttä

  • parantavat niveltulehduksia, reumaa, aknea, ärsynyttä suolta, vatsahaavaa yms.

  • vähentävät vatsataudin riskiä

  • helpottavat masennusta, ahdistusta ja väsymystä

  • auttavat painonhallinnassa

  • vahvistavat vastustuskykyä

  • ehkäisevät allergioita ja atooppista ihoa

  • ehkäisevät ainakin suolistosyöpää

Siirry alkuun