Luontaistuotteet.com

Naisen elämä hormoonimylläkkääkö?

Joskus on raskasta olla nainen. Joskus kuulee sanottavan, miksi nainen saa kärsiä raskauden vaivat, synnytyskivut ja kuukautiskivut? Ei se siihen loppunut, vaan vielä pitäisi kestää myös kuukautisia edeltävät PMS eli premenstruaali -oireet ja kun näiden jälkeen vielä vaihdevuodet eli menopaussi. Kylläpä siinä riittää ja miehet pääsevät niin helpolla. Eihän se ihan niin mene, mutta kyllä se vaan tosi on, että paljon on naisen elämässä vuoristorataa. Onneksi näitä erinäisiä oireita ja vaivoja varten on nykyisin todella paljon erilaisia luontaisiakin sekä resepteilläkin olevia valmisteita, joilla voi helpottaa oloa. 

Mikä on PMS eli premesentruaalioireyhtymä?

PMS on oireyhtymä, joka tulee lähes jossain määrin jokaiselle naiselle paria päivää tai viikkoa ennen kuukautisten alkamista. Eli toisin sanoen oireet ilmenevät aina kierron loppuvaiheessa. Oireet ilmenevät eri tavalla ja ne aiheuttavat hormonit. Oireet ilmenevät selkeästi sykleissä. Yleisiä oireita ovat ärtyneisyys, itkuherkkyys, rintojen arkuus, alavatsakivut, pääsärky ja unettomuus. Oireet vaihtelevat eri ihmisillä. 10 prosentilla oireet ovat erittäin hankalia ja haittaavat normaalia elämää. Joillakin hoitona käytetään kiertoa tasapainottavia e-pillereitä, yli 40 vuotiailla taas käytetään ihan omia pillereitään. Masennuslääkkeitä voi käyttää myös hoitona. On myös olemassa luontaisia keinoja kuten Bioteekin Vitamore-tabletit. Vitamore on koottu kasvikunnan yrteistä ja ravintoaineista tasapainottamaan niin nuoremman kuin vanhemmankin naisen hormonitoimintaa. Tuote sopii pitkäaikaiseen käyttöön.

Mikä on menopaussi?

Vaihdevuodet eli menopaussi on vanhempien naisten elämään kuuluva vaihe, yleensä noin 45-55 vuotiailla naisilla. Silloin naisten kuukautiskierrossa alkaa tapahtumaan muutoksia ja lopulta ne jäävät kokonaan pois. Vaihdevuosiin kuuluu myös muita oireita, jotka saattavat olla todella kiusallisia joillekin. Tyypillisimpiä oireita ovat kuumat aallot, hikoilu, yöhikoilu, sekä voimakkaat mielialavaihtelut. Näihinkin vaivoihin on olemassa erilaisia helpotuksia. Kuumiin aaltoihin ja yöhikoiluun auttavat salviuutetta sisältävät kasvivalmisteet kuten Menoforce Strong, joka sisältää Salvia. Salvi on tunnettu mausteyrtti, jota on käytetty jo vuosisatoja kasvilääkinnässä. Se onkin kotoisin Välimereltä. Hikoilut ja muut oireet johtuvat estrogeenin hiipumisesta, joten Menoforce tasoittaa näitä oireita. Lisäksi tällaisia tuotteita on olemassa paljon muitakin kuten Chello Forteja MEnowell 45+. 

Siirry alkuun