Luontaistuotteet.com
Valitse kategoria
Valitse tuotemerkki
X
Foodin
Pharma Nord
Silicea
Solgar
Bioteekki
Holistic
Ledins
Octean
Hinta
Valitse väri
X
Valitse kauppa
X
Aminopörssi
Fitnesstukku
Hyvinvoinnin Tavaratalo
Shopping4net
Poista kaikki suodattimet

Piivalmisteet

12 tuotetta 4 kaupasta

Piivalmisteet

Piivalmisteita voi käyttää hyvin monipuolisesti sisäisesti ja ulkoisesti. Pii valvistaa hauraita kynsiä ja hiuksia.

Pii on ihmiselle tärkeä hivenaine, jota periaatteessa saa monipuolisesta ravinnosta tarpeeksi. Toisaalta, jos kynnet ja hiukset ovat hauraat ja heikot, saattaa syynä olla piin puute.

Piitä on ihmisen kaikissa kudoksissa vähän. Määrinä piitä tarvitaan aivan olemattomia, kuten muitakin hivenaineita, mutta jos se puuttuu ruokavaliosta, sen kyllä huomaa. Pii antaa tukea ja rakennetta kynsille, hiuksille, iholle, sidekudokselle, jänteille ja nivelsiteille ja luille.

Kuinka piitä käytetään?

Piivalmisteita on saatavana tabletteina, kapseleina ja nestemäisessä muodossa. Tabletteina ja kapseleina sitä käytetään erityisesti vahvistamaan hiuksia ja kynsiä. Nestemäisenä pii sopii ulkoisesti ja sisäisesti käytettäväksi: se rauhoittaa ärtynyttä vatsaa ja suolistoa, se sopii ihon puhdistukseen ja hoitoon, finneihin sekä palovammojen. Piitä voidaan käyttää myös haavojen ja hyönteisten pistojen hoitoon. Piitä on usein yhdistelmätableteissa yhdessä kalsiumin kanssa.

Mistä ruuista piitä saa?

Piitä saa tarpeeksi myös normaalista, monipuolisesta ruokavaliosta. Vanhuksilla tosin piin imeytyminen heikkenee, joten piivalmisteiden käyttö tulee ajankohtaisesti viimeistään silloin, kun hiukset ja kynnet alkavat iän myötä haurastua.

Piitä on runsaasti oluessa, mikä selittää sen, että perinteisesti piivarastot ovat miehillä 10-20 prosenttia suuremmat kuin naisilla. Oluesta pii imeytyy hyvin, mutta esimerkiksi runsaasti piitä sisältävässä banaanissa alkuaine on huonosti imeytyvässä muodossa. Pastasta, riisistä, leivästä ja muroista pii imeytyy hyvin, samoin vihreissä pavuissa ja rusinoissa.

Piistä lisää tietoa esimerkiksi täällä.

Siirry alkuun