Luontaistuotteet.com

Pavut

1 tuote 1 kaupasta

Pavut ovat todellinen proteiinipommi

Pavut ovat nostamassa suosiotaan juuri tänä aikana, kun fitnessurheilu ja kuntosali harrastus ovat suositumpia kuin koskaan. Runsaan proteiinipitoisuuden vuoksi papuja syödään enemmän ihan tavallisissa ruokakunnissakin. Suomessakin on viljelty Härkäpapua jo 600-luvulta asti. On olemassa runsaasti erilaisia papuja, lähes jokainen laji sisältää runsaasti foolihappoa. Foolihappo puolestaan vilkastuttaa aineenvaihduntaa. Lisäksi pavut sisältävät runsaasti B-vitamiinia. Papuja viljellään jo itsekin ja suosio vain nousee, sillä ihmiset ovat hokanneet niiden monipuolisuuden ruuan valmistuksessa sekä todella hyvän ravintopitoisuuden.

Pavut keitettävä aina ennen käyttöä

Pavut sisältävät runsaasti vesiliukoista ravintokuitua, joka puolestaan alentaa veren kolesterolia ja myös tasapainottaa veren sokerin nousua. Tämän vuoksi pavut sopivat myös hyvin diabetesta sairastavan ruokavalioon. Pavut sisältävät haitallista glykosideja. Ne tuhoutuvat kuitenki, kun pavut keitetään. Sen vuoksi on tärkeää keittää pavut aina ennen maistelua. Pavut sopivat niin liha- kuin kalaruokiin lisukkeiksi. Lisäksi ne sopivat salaatteihin ja kasvisruokiin. Niitä voi käyttää siis todella monissa ruuissa, vain oma mielikuvitus on rajana.

Härkäpavusta lisäpuhtia

Palkokasveihin kuuluva Härkäpapu sisältää runsaasti hitaasti imeytyviä hiilihydraatteja. Mutta ei siinä kaikki, sillä sen lisäksi se sisältää proteiineja sekä kuituja. Rasvaa se sisältää erittäin niukasti. Härkäpapua käytetään Välimeren ja Aasian maissa usein osana jokapäiväistä perusruokavaliota juuri runsaan ravinnepitoisuuden vuoksi. Härkäpapua on viljelty myös Suomessa ja sen viljely ja käyttö on lisääntynyt runsaasti viime aikoina. Luontaispörssi myykin Luomua Härkäpapua. 

Valkoinen papu

Valkoinen papu on melko miedon makuinen ja siksi hyvin monenlaisiin ruokiin sopiva papu. Se sisältää runsaasti foolihappoa, b-vitamiinia sekä rautaa, proteiinia ja kuituja. Se myös voidaan idättää, jolloin sen vitamiinipitoisuudet kasvaa moninkerroin. Luontaispörssin valikoimasta löytyvät myös luomuna valkoinen papu ja Borlotti papu.

 

Siirry alkuun