Luontaistuotteet.com

Pähkinät voivat pidentää elinikää

Jokainen pähkinä on uuden elämän alku. Ei siis ihme, että jokaikinen pähkinä sisältää valtavan määrän ravintoaineita ja terveellisiä rasva-happoja. Nämä varsinaiset tehopakkaukset sisältävät hyvälaatuisen rasvan lisäksi muun muassa mineraaleja, vitamiineja ja antioksidantteja. Energiaa niissä on runsaasti: noin 500-600 kcal 100 grammaa kohti. Kohtuullisesti käytettynä ne kuitenkin sopivat myös laihduttajalle. Pähkinöitä suositellaan syömään noin 1-2 kourallista eli 25-40 g päivässä.

Pähkinät sisältävät runsaasti kuitua ja proteiinia, joiden ansiosta ne pitävät hyvin nälkää, ja sopivat näin erinomaisesti esimerkiksi välipalaksi. Pähkinät alentavat sydän- ja verisuoniriskejä, tasapainottavat veren sokeritasapainoa, suojaavat muistihäiriöiltä, hoitavat sydäntä ja voivat jopa pidentää elinikää.

Saksanpähkinä sisältää omega 3-rasvahappoja

Saksanpähkinä on pähkinöistä ainoa, jossa on runsaasti omega-3-rasvahappoja. Tämän lisäksi niissä on rutkasti rasvaliukoista E-vitamiinia, mineraaleja sekä antioksidantteja. Maukkaat saksanpähkinät suojaavat syövältä, voivat alentaa huonoa kolesterolia, lisätä verisuonten joustavuutta, vähentää veritulpan riskiä sekä vahvistaa immuunijärjestelmää.

Pekaanipähkinä alentaa kolesterolia

Pekaanipähkinöissä on hurjasti vitamiineja ja kivennäisaineita, esimerkiksi sinkkiä, E-vitamiinia, mageniusmia, B-ryhmän vitamiineja ja antioksidantteja. Pekaanipähkinät voivat alentaa kolesterolia ja vähentää vapaiden radikaalien määrää elimistössä. Pekaanipähkinät voivat myös suojata aivoja neurologisilta vaurioilta.

Mantelit auttavat painonhallinnassa

Manteli on itseasiassa luumarja eikä pähkinä. Siinä on runsaasti kuitua, magnesiumia, kaliumia, E-vitamiinia ja seleeniä. Manteli voi ehkäistä syöpää sekä laskea kolesterolia ja verenpainetta. Siitä on myös todettu olevan apua painonhallinnassa. Mantelit sisältävät myös arginiinihappoa, joka laajentaa verisuonia.

Parapähkinästä seleeniä

Isot parapähkinät ovat tulvillaan proteiinia, magnesiumia, kuitua ja E-vitamiinia ja varsinkin seleeniä. Antioksidanttina toimiva seleeni ehkäisee syöpää. Suomalaisilla on todettu olevan usein seleeninpuutos.

Cashew-pähkinä maistuu salaateissa

Ehkäpä rakastetuin pähkinä on täyteläinen cashew-pähkinä, jota laitetaan käytännössä joka paikkaan aina leivonnaisista salaatteihin. Näissä pähkinöissä on runsaasti kuitua, B-vitamiineja sekä erilaisia mineraaleja sekä antioksidantteja, jotka voivat suojata silmiä.

Pistaasipähkinä hillitsee kolesterolia

Aromikkaat pistaasipähkinät sisältävät reilusti proteiinia, kuitua, kaliumia, B-vitamiineja ja rutkasti antioksidantteja. Ne vaikuttavat edullisesti kolesteroliin, ja antioksidantit vähentävät vapaiden radikaalien määrää veressä.

Hasselpähkinä sisältää runsaasti kuitua

Voimakkaan makuiset hasselpähkinät sisältävät valtavasti kuitua, proteiinia, rautaa, magnesiumia, B-vitamiineja, E-vitamiineja sekä antioksidantteja. Niillä on kyky esimerkiksi alentaa kolesterolia.


 

Siirry alkuun