Luontaistuotteet.com

Korvaa kova rasva pehmeämmille vaihtoehdoilla!  

Pähkinä- ja mantelitahnat sekä siemenvoit ovat mainio tapa korvata kovaa rasvaa sisältävät eläinperäiset voit ja margariinit ruokavaliossa. Voit ja tahnat ovat paitsi maukkaita, myös erittäin ravintorikkaita.

Terveystietoisen kannattaa ottaa tahinit ja erilaiset pähkinävoit vähitellen ensin ruokavalioon eläinperäisten rasvojen rinnalle ja sitten vaikka vähitellen korvata nämä kokonaan. Pähkinöistä, manteleista ja siemenistä valmistetut voit ja tahnat kuuluvat vegaanin perusruokavalioon.

Pähkinä- ja mantelivoit

Maapähkinävoi on tuttu jokaiselle Amerikassa vierailleelle, sillä sitä käytetään usein herkkuja paahtoleivän päällä, tosin usein vielä makean hillon kera. Tässä herkussa rasvaa ja sokeria on reilusti, mutta silti maapähkinävoi sisältää paljon terveellisiä ja välttämättömiä rasvahappoja.

Voita ja tahnoja valmistetaan maapähkinöiden lisäksi mistä pähkinöistä tahansa, kuten hasselpähkinöistä, cachewpähkinöistä sekä tietysti manteleista. Pähkinävoit ja tahnat ovat ravintotietoisen ruokavaliossa erittäin hyvä hyvien rasvahappojen lähde. Lisäksi ne sisältävät laadukkaita kasviproteiineja, jotka pitävät kylläisenä pitkään ja verensokerin tasaisena.

Pähkinävoita ja tahnoja voidaan käyttää sellaisenaan leivän päällä tai leivonnassa, ruuanlaitossa tai vaikka smoothiessa tuomaan siihen tujakkuutta. Tahnat sopivat erilaisten hummusten pohjaksi.

Tahini eli seesaminsiementahna

Tahini eli seesaminsiemenistä valmistettu tahna on hyvä ja terveellinen vaihtoehto korvaamaan lehmänmaidosta valmistettu voi. Tahinia voi maustaa mielensä mukaan, esimerkiksi yrteillä tai valkosipulilla, jolloin siitä saa maukkaan leivänpäällisen.

Netin luontaistuotekaupoista saa pähkinä- ja mantelivoita, tahnoja sekä tahineja laadukkaista luomuraaka-aineista valmistettuna. Esimerkiksi seuraavilla merkeillä on hyviä tuotteita: Kung Markatta (kuningas pähkinä), Renee Voltaire, Govinda, Urtekram.

Siirry alkuun