Luontaistuotteet.com
Valitse kategoria
Valitse tuotemerkki
X
Puhdas+ Caps
Valioravinto
Vitabalans
Puhdas
Hinta
Valitse väri
X
Valitse kauppa
X
Aminopörssi
Hyvinvoinnin Tavaratalo
Poista kaikki suodattimet

Omega-7 rasvahapot

7 tuotetta 2 kaupasta

Omega-7 rasvahappoja saa tyrnimarjoista

Omega-7 rasvahappo ei ole niin sanottu välttämätön rasvahappo, kuten omega-3 ja -6 rasvahapot. Sen saanti on kuitenkin tärkeää, sillä se tasapainottaa elimistön rasvatasapainoa.

Siemenineen syödyissä tyrnimarjoissa on paitsi paljon C-vitamiinia ja muita antioksidantteja, myös erittäin hyviä rasvahappoja, kuten omega-7 rasvahappoa. Omega-7 rasvahappoa ihmisen elimistö pystyy kyllä valmistamaan itsekin esimerkiksi naudan rasvasta, mutta sen saanti suoraan ravinnosta on kuitenkin suositeltavaa.

Omega-7 rasvahappo on hyvä iholle

Omega-7 rasvahappo, johon muun muassa palmitoleiinihappo kuuluu, sanotaan olevan hyväksi iholle, limakalvoille, sydämelle, verisuonistolle, verenkierrolle ja immuunijärjestelmälle. Tyrniöljy saattaa lisätä veren HDL-pitoisuutta, eli se tasoittaa veren rasvatasapainoa ja laskee huonon kolesterolin tasoa.

Tyrnivalmisteita öljystä E-vitamiinikapseliin

Tyrnivalmisteita löytyy luontaistuotekaupoista monenlaisia. Esimerkiksi Vitabalansin tyrni-jättihelokkiöljykapseli on monipuolinen rasvahappovalmiste, johon on lisäksi lisätty iholle hyvää tekevää E-vitamiinia. Kapselissa on omega-3, -6, -7 ja -9 rasvahappoja.

Kylmäpuristettu tyrniöljy puolestaa tekee hyvää monella eri tavalla. Sitä voi nauttia Valioravinnon puhtaana tyrniöljykapselina tai Greenfinnsin luomu tyrniöljynä. Se tekee erityisen hyvää kuiville limakalvoille, joita se uudistaa ja vahvistaa. Lisäksi se tekee hyvää iholle, se sopii atooppiselle, kuivalle ja ikääntyvälle iholle.

Öljyä voi ottaa sisäisesti tai käyttää ulkoisesti:

  • hiuspohjaan
  • huuliherpekseen
  • kurkkukipuun (kurlaus)
  • atooppiselle ja kuivalle iholle
  • auringonpolttamiin
  • palovammoihin ja tulehdushaavoihin
  • limakalvoille

Öljyä voi käyttää myös ruuanlaitossa tai esimerkiksi salaatinkastikkeen pohjana. Sitä ei kuitenkaan kannata kuumentaa, koska ravintoaineet häviävät kuumennuksessa.

Siirry alkuun