Luontaistuotteet.com
Valitse kategoria
Valitse tuotemerkki
X
A.Vogel
Midsona
Solgar
Valioravinto
Omegat
Hinta
Valitse väri
X
Valitse kauppa
X
Hyvinvoinnin Tavaratalo
Shopping4net
Poista kaikki suodattimet

Omega-6 rasvahapot

5 tuotetta 2 kaupasta

Omega 6 rasvahapot suojaavat sydäntä

Omega-6 rasvahapot ovat suorastaan elintärkeitä ihmisen sydämen ja verisuoniston terveydelle. Kyseisten, kuten muidenkin hyvien rasvahappojen, puute vaivaa useimpia länsimaisesta ruokavaliosta nauttivaa hyvinvointivaltion kasvattia.

Onkin väitetty, että omega-rasvahappojen puute on yksi syy korkealle sydäntautien määrälle ja sydän- ja verisuonitautikuolleisuudelle länsimaissa. 

Omega-6 rasvahappojen merkitys terveydelle

Omega-6 rasvahapot ovat yhtä tärkeitä kuin pääasiassa rasvaisesta kalasta saatavat omega-3 rasvahapot, jotka tosin ratsastavat suuremmalla maineella kuin sisarensa. Omega-6 rasvahapot alentavat veren haitallista LDL-kolesterolia ja lisäävät suojaavaa HDL-kolesterolia. Ne pitävät verensokerin kurissa parantamalla insuliiniherkkyyttä.

Omega-6 rasvahapot estävät sydämen ajautumista potentiaalisesti hengenvaarallisiin rytmeihin. Lisäksi ne vähentävät tulehdusta ja toimivat antioksidantteina eli neutraloivat veren vapaita happiradikaaleja. Ne estävät vaarallisten verihyytymien muodostumista verenkierrossa. Kaiken lisäksi ne alentavat veren triglyseridejä, jotka ovat verenkierrossa yleisiä rasva-aineenvaihdunnan hiukkasia.

Omega-6 rasvahappojen lähteet

Omega-6 rasvahappoja saa monista kasveista ja niiden öljyistä, kuten omega-3 rasvahappojakin. Omega-6 rasvahappoa on paljon esimerkiksi safloriöljyssä, auringonkukkaöljyssä, maissiöljyssä, soijaöljyssä, auringonkukan siemenissä, saksanpähkinöissä ja kurpitsan siemenissä. 

Joidenkin tutkimusten mukaan 2000 kilokalorin ruokavaliossa 5-10 prosenttia energiasta ja rasvoista pitäisi olla omega-6 rasvahappoja. Tämä tarkoittaisi noin 11-22 gramman päivittäistä saantia. Tähän riittää kourallinen saksanpähkinöitä, pari ruokalusikallista auringonkukansiemeniä ja ruokalusikallinen vaikka safloriöljypohjaista salaatinkastiketta päivässä.

Omega-6 rasvahappovalmisteet

Ravinnon lisäksi omega-6 rasvahappoja saa erilaisista valmisteista, joihin on rasvahappojen lisäksi lisätty esimerkiksi iholle hyvää tekevää ja antioksidanttina toimivaa E-vitamiinia. Esimerkiksi Allcuran iltahelokkiöljy sisältää E-vitamiinia sekä linolihappoa, joka pitää veren kolesterolitason normaalina. 

Elexirin Pharma Thistle & Tan -kapselit sen sijaan sisältävät omega-6 rasvahappojen lisäksi CLA:ta ja ekologista Dunaliella salina - levää, joka puolestaan sisältää luonnollista beetakaroteenia. Beetakaroteeni on voimakas antioksidantti ja vahvistaa ihon pigmenttiä. Nimensä mukaisesti valmiste on hyvä lisä ruskettumisessa ja laihdutuksessa.

Siirry alkuun