Luontaistuotteet.com
Valitse kategoria
Valitse tuotemerkki
X
Vitargo
Fairing
Hinta
Valitse väri
X
Poista kaikki suodattimet

Nopeat hiilihydraatit

9 tuotetta 1 kaupasta

Onko nopeat hiilarit turhia?

Nopeat hiilihydraatit ovat niitä, joita suomalaiset mussuttavat hurjia määriä ja ihan turhaa. Ne ovat niitä, jotka lihottavat. Niitä, jotka nostavat verensokerimme sekunnissa huipulle ja ihan hetken päästä se romahtaa jo alas. Nopeat hiilihydraatit ovat niitä, jotka karsitaan painoa pudottaessa ensimmäisenä ruokavaliosta. Ne ovat niitä, joita ei elimistö oikeasti välttämättömänä tarvitse. Olisiko niistä siis tarpeen luopua kokonaan? 

Olisi ihanteellista elää ilman nopeita hiilareita eli herkkuja eli makeisia, mehuja, perunaa, valkoisia jauhoja. On kuitenkin niin, että joskus on mukava pitää herkuttelupäivä ja silloin voi herkutella, näin tekee jopa huippu-urheilijat joskus. Joka päivä se ei ole suositeltavaa, kerran viikossa enintään. Nopeat hiilihydraatit vapauttavat energian elimistöön saman tien, jolloin verensokeri heittää keikkaa ja energiaa on yli äyräiden. Kohta on sitten sokeriväsymys, jolloin tuntuu, ettei ole mihinkään. Juuri tämä on suuri ero hitaiden ja nopeiden hiilarien välillä. Jatkuva nopeiden hiilihydraattien syöminen on kuluttavaa ja väsyttävää. 

Erään tutkimuksen mukaan nopeat hiilihydraatit aiheuttavat riippuvuutta. Jos syö usein nopeita hiilihydraatteja, elimistö vaatii niitä lisää ja lisää. Nopeat hiilihydraatit eivät sisällä kuituja vaan niistä saa nopeasti kylläisen olon, joskin hetkeksi, kun taas kuidut pitävät kylläisenä pidempään. 

Nopeat hiilihydraatit palautumisen käynnistäjänä

Jos joskus on luvallista ajella grillille tai käydä ostamassa irtokarkkipussi, niin urheilusuorituksen jälkeen. Silloin jos koskaan siitä on hyötyä. Ei ole pelkkää satua se, että jääkiekkoilijat menevät pelinsä jälkeen pizzerian kautta kotiin. Elimistö tarvitsee kovan urheilusuorituksen jälkeen palautuksen käynnistäjäksi nopeita hiilihydraatteja. Kun treeni on käynnissä elimistö on katabolisessa eli lihasta hajoittavassa tilassa. Nopeiden hiilihydraattien tarkoitus on ohjata elimistö anaboliseen tilaan eli lihasta rakentavaan tilaan. Ensi arvoisen tärkeää on siis nauttia heti treenin jälkeen jotain nopeaa hiilihydraattia toki proteiinin lisäksi. Palautusjuomat ja jauheet ovatkin siinä avainasemassa. Niitä löytyy tänä päivänä ihan mahtava määrä. Palautusjuoma käynnistää elimistön palautumisen heti, sillä se sisältää hiilihydraattia ja heraproteiinia. 

Toisaalta ennen treeniä tarvitaan runsaasti energiaa ja myös treenin aikana. Tähän on olemassa erilaisia hiilihydraattivalmisteita, jotka sisältävät runsaasti hiilihydraatteja. Tällainen on esimerkiksi Vitargo Pure, jota käyttävät niin ammattilaiset kuin harrastelijatkin. Tuote imeytyy erittäin tehokkaasti ja parantaa niin suorituskykyä kuin palautumista. 

 

Siirry alkuun