Luontaistuotteet.com

Nokkonen, kotipihan oma rautapommi

Nokkonen on varmasti jokaiselle tuttu ja usein riesana tunnettu ruohokasvi. Nokkonen on nostanut ihan ennaltanäkemättömällä tavalla päätään nyt, kun erilaiset superfoodit ovat nostaneet suosiotaan. Suosituimpien joukossa lienee myös tämä jo Rooman aikakaudelta tunnettu nokkonen, jolla on lukuisia hyviä vaikutuksia ja ravintoarvoltaan se on vailla vertaansa. Nokkonen on helppo ja läheltä löytyvä rautapommi, sillä sitä löytyy lähes jokaisen kodin läheltä. Rautaa nokkosessa on runsaasti enemmän kuin esimerkiksi toisessa superfoodin maineessa nautiskelevassa pinaatissa. Nokkosta käytetään niin nokkoskeitoissa, smoothiessa, lisäkkeenä ja ohukaisissa.

Varsinainen ravintopommi

Nokkonen on parhaimmillaan alkukesästä, silloin sitä kannattaakin kerätä talteen ja kuivattaa tai ryöpätä, jolloin se on valmis käytettäväksi. Nokkonen sisältää paljon piitä, rautaa, C-vitamiinia sekä A-, B- ja K-vitamiinia. Lisäksi nokkonen on runsaan kuidun lähde. Sanotaan, että mikään kasvi suomessa ei sisällä niin paljon mineraalisuoloja kuin nokkonen. Täyttä tavaraa siis koko nokkonen.

Itsehoitotuotteilla helposti nokkosen hyödyt

Nokkosesta on tehty myös erilaisia itsehoitotuotteita. Nokkosta on esimerkiksi jauheena kuten CocoVi nokkosjauhe, jota voi käyttää joko teenä tai lisätä ruokaan sellaisenaan. Nokkosjauhe on helppo ja vaivaton valinta sellaiselle, jolla ei ole aikaa ja ehkä mahdollisuuttakaan kerätä itse nokkosia saati käsitellä niitä käyttökuntoon. Lisäksi nokkosta on laitettu erilaisiin tabletteihin ja uutteisiin. Muun muassa Puhdistamo Luomu nokkosuute käy niin sisäiseen kuin ulkoiseenkin käyttöön. Nokkosuutetta voidaan käyttää myös teessä sekä ulkoisesti esimerkiksi lisätä shampooseen. Shampooseen nokkosuute tuo omia hyviä ravinteita, jotka puolestaan auttavat ravitsemaan hiuksia sekä tuomaan ihanan kiillon. Näiden lisäksi nokkosuuteshampoo toimii myös hilseshampoona. Muitakin nokkostuotteita on runsaasti tarjolla apteekkien ja luontaistuotekauppojen sivuilla. 

Nokkosesta apua sairauksiin

Nokkosesta voi saada apua myös omiin vaivoihin, sillä sen ravintoarvot ovat vertaansa vailla. Nokkonen alentaa verensokeria, tasapainottaa verenpainetta sekä vähentää anemiaa, auttaa suolistovaivoissa ja paljon muuta. Nokkosesta koetaan olevan apua myös imettämisessä, sillä se jouduttaa maidon eritystä. Nokkonen auttaa myös eturauhasen liikakasvuun sekä reumaattisiin sairauksiin. Kaikkinensa nokkonen on todella ravinteikas, terveellinen ja vastustuskykyä nostattava superfood. 

Nokkonen sisältää seuraavia aineita:

vitamiineja, kivennäisaineita, lehtivihreää, happoja, antioksidantteja, ubikinonia, glykokinoneja, lesitiiniä, triterpeenejä, paljon kuiva-aineita, hiilihydraatteja, kasvilimaa, parkkiaineita, kuitua

 

 

Siirry alkuun