Luontaistuotteet.com

Närästys

1 tuote 1 kaupasta

Närästys kuriin!

Närästys on epämiellyttävä, joskus erittäin voimakas polte rinnassa tai kurkussa, mikä johtuu vatsahappojen noususta ruokatorveen. Närästyksen taustalla voi olla stressiä, sairautta, liikaa lääkkeitä, huonoa syömistä ja unta tai jokin rakenteellinen vika. Myös raskaanaolevat oppivat usein tuntemaan, mitä närästys on.

Liiallinen tulehdus- ja särkylääkkeiden käyttö saattaa aiheuttaa närästystä, samoin esimerkiksi rakenteellinen vika, kuten mahaportin löysä läppä tai palleatyrä. Yleisempi syy krooniseen närästykseen on kuitenkin epäsäännöllinen elämä, tupakointi, liikaa kahvia ja liian vähän unta. Myös ylipaino saattaa lisätä närästystä.

Ruokavaliosta kannattaa jättää pois rasvaiset, käristetyt ruuat, kahvi, tee, alkoholi sekä voimakkaat mausteet. Hitaalla tiheällä syömisellä, kuitu- ja kasvispitoisella ruokavaliolla sekä kunnon unilla närästys voidaan saada kuriin.

Närästyslääkkeet hetkellinen apu

Hetkellisesti närästystä voi helpottaa närästyslääkkeillä, joita saa apteekeista ja ruokakaupoista. Ruokakaupasta saatava hedelmäsuolaa sisältävä Samarin on lienee tunnetuin närästyslääke. Rennie taas on apteekeissa myytävä tuote, joka sisältää mahahappoja neutralisoivia kalsiumkarbonaattia ja magnesiumsubkarbonaattia. Muita närästyslääkkeitä on Pepcid, Reduflux, Somac, Galieve, Gavigson... Kaikki vaikuttavat kuitenkin lähes samalla tavalla. Lääkkeitä ei voi antaa lapsille, mutta ainakin Rennietä voi nauttia raskaanaolevat naiset suositusten rajoissa.

Luontaistuotteet närästykseen

Närästyksen oireita voi hoitaa myös luonnollisilla tuotteilla. Esimerkiksi nestemäinen pii, Silicea, on yhtä tehokas happojen torjuntaan kuin närästyslääkkeetkin. 

Ruotsalaisten tiedemiesten ja lääkäreiden kehittämä probiootti-prebiootti-ternimaitovalmiste Gastronel+ sisältää synergistisen yhdistelmän luonnollisia ainesosia koko maha-suolikanavan hyvinvointiin ja siitä monet saavat erinomaisen avun närästyksen. Gastronel + sopii myös lapsille. 

Frantsilan yrttiuutteet, kuten kamomilla ja masumahla, rauhoittavat närästystä ja niitä on turvallista nauttia myös raskausaikana. Ikivanha suomalainen kansanlääke koivintuhka neutraloi niinikään vatsahappoja ja on täysin turvallinen myös lapsille. Aloe vera rauhoittaa vatsaa, samoin maitobappobakteerit.

Siirry alkuun