Luontaistuotteet.com

Suolapiiput ja muut tuotteet flunssan hoitoon

Flunssan oireita, kuten tukkoista nenää ja karheaa kurkkua, kannattaa hoitaa mahdollisimman monella tapaa. Nenää voi toki pitää keinotekoisesti auki supistamalla nenän hiusverisuonia nenäsumutteilla, mutta luonnollisempi ja pidemmän päälle parempi keino on käyttää suolaa, huuhtelua sekä erilaisia mentolia sisältäviä valmisteita.

Jo pelkkä suolaveden tiputtelu nenään auttaa hieman avaamaan tukkoista nenää ja nenäonteloita, sillä suola neutraloi ja avaa. Pitkällä tähtäimellä nenäsumutteita ei kannata käyttää sillä nenän verisuonet tottuvat niihin ja loppujen lopuksi niitä saa sitten olla käyttämässä aina. Nenäsumutteita suositellaan käytettäväksi korkeintaan kaksi viikkoa kerrallaan.

Sarvikuono ja suolainhilaattorit

Sarvikuono eli nenähuuhtelukannu on ikivanha keino lievittää flunssan aiheuttamaa tukkoista nenää. Sarvikuonolla yksinkertaisesti huuhdellaan ylähengitystiet. Sarvikuonoon laitetaan kädenlämpöistä vettä sekä mittalusikallinen suolaa, joka sekoitellaan veteen. Vesi valutetaan hitaasti sieraimesta toiseen ja annetaan valua läpi. 

Sarvikuono puhdistaa epäpuhtauksia nenäonteloista sekä huuhtelee ylimääräistä limaa auttaen näin hengitysteitä pysymään auki. Huuhtelu kannattaakin tehdä illalla ennen nukkumaanmenoa ja tarvittaessa parikin kertaa peräjälkeen. Flunssan aikana voi huuhdella vaikka useita kertoja päivässä, sillä ei ole mitään haittavaikutuksia.

Sarvikuono torjuu tehokkaasti poskiontelontulehdusta ja auttaa myös siitepölyallergian oireisiin.

Suolainhilaattorien teho on samankaltainen kuin sarvikuonossa. Suolapiipusta hengitetään suolakiteitä, jotka sitten puhdistavat nenäonteloita.

Vicks-tuotteet

Vicks-tuotteet ovat kymmenien vuosien ajalta tuttuja flunssan oireiden lievittäjiä. Vicksiä käytetään pääasiassa voiteena, mutta sitä on myös eteerisenä öljynä, jota laitetaan elekrtoniseen höyrystimeen. Höyrystin laitetaan yöksi huoneeseen, jossa flunssainen nukkuu. 

Vicks VapoRub -voidetta käytetään nuhakuumeeseen ja influenssaan liittyvien oireiden lievittämiseen. Voide sisältää vaikuttavina aineina mentolia, kamferia, tymolia ja eteerisiä öljyjä, ja siitä vapautuu ruumiinlämmössä lääkitseviä höyryjä. Kun voidetta hierotaan rinnan ja selän iholle, paikallinen verenkierto vilkastuu, mikä aiheuttaa lämmöntunteen.

Muut keinot tukkoisen nenän ja karhean kurkun lievittämiseen

Tehokkaita kotikonsteja flunssan oireiden lievittämiseen ovat kotitekoiset teet. Teehen laitetaan tuoretta inkivääriä, neilikkaa ja siankärsämöä joko kuivattuna, tuoreena tai uutteena. Kirpeä inkivääri aukaisee tukkoista nenää ja lievittää kurkkukipua.

Myös valkosipuli on oiva apu tukkoisen nenän avaajana. Valkosipulia pilkotaan talouspaperiin tai harson mutkaan ja tuodaan yöksi sängyn pääpuoleen. Kirpeä valkosipuli pitää aromeillaan nenän koko yön auki.

Myös sinkki on tehokas kurkkupastilli. Ota vahva sinkkitabletti ja imeskele se. Flunssa-aikana voit nauttia sinkkiä muutenkin enemmän kuin normaalisti. Flunssakautena on syytä huolehtia myös riittävän antioksidanttien saannista.

Siirry alkuun