Luontaistuotteet.com
Valitse kategoria
Valitse tuotemerkki
X
Greenfinns
Superfruit
Ferrosan
Hinta
Valitse väri
X
Valitse kauppa
X
Aminopörssi
Fitnesstukku
Hyvinvoinnin Tavaratalo
Shopping4net
Poista kaikki suodattimet

Mustikka

6 tuotetta 4 kaupasta

Mustikka edistää terveyttä monipuolisesti

Kotimainen, rakastettu mustikka on ollut ahkeran tutkimuksen kohteena viime vuosina. Tulokset ovat olleet todella mielenkiintoisia. Mustikka ei ole pelkästään herkullinen naposteltava, vaan siltä löydetään koko ajan uusia terveysvaikutuksia. Se esimerkiksi alentaa verenpainetta ja vähentää veren tulehdustekijöitä.

Mustikoissa ei ole kaloreita juuri nimeksikään. Niitä voi sekoittaa melkein mihin tahansa ruokaan: jogurttiin, puuroon, salaattiin jne. Leivonnassa ne sopivat erinomaisesti vaikkapa muffinseihin tai piirakoihin.

Mustikoiden suosio kasvaa koko ajan, mutta siitä huolimatta suomalaiset syövät vain kymmenesosan metsiemme mustikkasadosta. Mustikalla onkin suomalaisten kokonaisterveydelle ja lisäksi makuelämyksille vielä paljon annettavaa.

Hiljennä matala-asteinen tulehdus mustikalla

Mustikka on erinomainen torjumaan matala-asteista tulehdusta, joka liittyy usein lihavuuteen ja huonoon elintapoihin. Pitkään jatkunut matala-asteinen tulehdus johtaa lopulta usein sairasteluun, kuten sydän- ja verisuonitauteihin ja kakkostyypin diabetekseen.

Mustikan terveysvaikutkset liittyvät nimenomaan villinä kasvavaan, suomalaiseen metsämustikkaan, ei pensasmustikkaan, jota suurin osa maailman markkinoilla olevista mustikoita on. Metsämustikassa on huomattavasti enemmän vitamiineja ja hivenaineita.

Mustikassa on runsaasti

  • flavonoideja

  • karoteenia

  • B6-vitamiineja

  • C-vitamiinia

  • magnesiumia

  • sinkkiä

  • kaliumia

  • siemenissä omega 3- ja omega-6-rasvahappoja

Mustikka sisältää huikeita flavonoideja

Mustikan antosyaanit ovat flavonoideja, joiden on havaittu edistävän pienten hiussuonien verenkiertoa ja näin parantavan silmien terveyttä. Mustikat edistävät sydän- ja verisuoniterveyttä, parantavat insuliiniherkkuuttä antioksidanttisten antosyaani-yhdisteiden avulla sekä parantavat aivojen terveyttä ja kognitiivista toimintaa. Mustikan antioksidantteina toimivat flavonoidit myös ehkäisevät syöpää.

Suomalaisessa luonnonlääkintäperinteessä mustikkaa on käytetty etenkin vatsan hoitoon, esimerkiksi ripuliin ja ummetukseen. Myös flunssaan on juotu lämmintä mustikkamehua. Mustikan lehdet taas on hyödynnetty teenä, jolla on hoidettu virtsatulehduksia ja diabetesta.

Mustikkajauhe tiivistää ravinteet

Mustikkajauheet ovat hiljattain löytäneet paikkansa yhä useamman suomalaisenkin kuivakaapista. Antioksidantti- ja ravintoainepitoinen mustikkajauhe on helppo käyttää, se on luonnollinen ja ennen kaikkea uskomattoman kätevä. Mustikkajauhetta voi lisätä vaikka jogurttiin, viiliin, puuroon tai smoothieeseen. Se on helppo käyttää myös leivonnassa, juomissa, jäätelössä. 100 g jauhetta vastaa noin kiloa marjoja.

Siirry alkuun