Luontaistuotteet.com

Mustakumina - muinainen parantaja

Mustakumina on arvostettu kasvi, jota kutsutaan toisinaan faaraon kultaiseksi öljyksi ja muinaiseksi parantajaksi. Se on ikivanha maustekasvi, joka Suomessa tunnetaan nimellä ryytineito ja latinalaisittain Nigella sativa. Suurin osa mustakuminasta tuotetaan Aasiassa ja Lähi-idässä, jossa sitä on käytetty jo yli 3000 vuotta. Esimerkiksi Kleopatra ja muut ylimykset suosivat mustakuminaa kauneudenhoidossaan.

Perinteisesti mustakuminaa on käytetty sydäntautien, ihosairauksien, diabeteksen ja seksuaalisten vaikeuksien hoitoon. Sen on todettu laskevan paastosokeria ja parantavan insuliiniherkkyyttä, joten siitä on apua myös painonhallinnassa. Mustakuminan siemenet sisältävät runsaasti hyviä rasva-happoja sekä E-vitamiinia, joka on tärkeä esimerkiksi iholle.

Menestyksekäs luonnonlääke

Mustakumina vaikuttaa erinomaisesti immuunijärjestelmään: se voi laskea kolesterolia ja verenpainetta sekä tasapainottaa veren rasva-arvoja. Mustakumina voi ehkäistä nivelreumaa ja muita autoimmuunisairauksia, kuten psoriasista, MS-tautia ja suolistotulehduksia. Myös astma ja allergiat voivat olla ehkäistävissä mustakuminan avulla.

Mustakuminan vaikutus myös aivoihin on ihmeellinen. Se voi parantaa kognitiivisia kykyjä, lievittää masennusta, vähentää ahdistusta ja yleisesti parantaa mielialaa. Myös infektioita voi ehkäistä mustakuminan avulla. Mustakumina voi myös ehkäistä syöpää, vähentää munuaisvaurioita, auttaa ruokayliherkkyyksissä sekä olla apuna monissa muissa sairauksissa.

Siirry alkuun