Luontaistuotteet.com

Moringa – Afrikan ihmepuu

Uudenkarhea moringa-superfood on noussut ihan vasta kovan hehkutuksen kohteeksi. Myös piparjuuripuuna tunnettu afrikkalainen moringa-puu on vaatimattomasti eräs maailman ravintorikkaimmista kasveista.

Moringan kuivatuista lehdistä valmistetaan jauhetta, jota on kätevä lisätä ruokiin. Esimerkiksi vihersmoothiesta tai teestä moringa tekee huipputerveellisen. Jauheen kerrotaan alentavan verenpainetta, vahvistavan vastustuskykyä, lievittävän stressiä, ehkäisevän väsymystä, kohottavan seksuaaliviettiä ja parantavan ruoansulatuselimistön toimintaa. Moringalla on hyvää tekevä vaikutus myös hiuksiin, ihoon ja kynsiin.

Moringan tiheä ravinnepitoisuus terveysvaikutusten taustalla

Moringa-jauheen painosta peräti neljännes on proteiinia. Tämä proteiini sisältää kaikkine yhdeksän aminohappoa, joita ihminen tarvitsee elimistönsä kasvuun ja ylläpitoon. Moringassa on myös runsaasti vitamiineja ja mineraaleja, kuten A-, E- ja B-2 vitamiineja sekä sinkkiä, fosforia ja niasiinia. Antioksidantteja siinä on peräti kuusinkertaisesti tunnettuun antioksidanttipommiin, goji-marjaan, verrattuna. Lisäksi tämä superfood sisältää moninkertaisesti rautaa pinaattiin verrattuna, sekä kalsiumia reilusti enemmän kuin maidossa. Ravintosisällöltään moringa muistuttaa kovasti kotimaista nokkostamme.

Moringasta apua sairauksiin ja nälänhätään

Moringaa on käytetty jo vuosisatoja luonnonlääkkeiden valmistuksessa parantamaan esimerkiksi hengitys-, ruansulatus- ja iho-ongelmia. Intiassa sitä on käytetty pitkään ja menestyksekkäästi ayurvedisessa lääketieteessä. Länsimaissa moringaa suosivat etenkin sporttihenkiset ihmiset, joiden proteiinin-, kalsiumin ja muiden ravintoaineiden tarpeet ovat korkeat.

Moringan käyttäminen voi olla myös eettinen valinta. Moringa on ekologinen, sillä kaikkia puun osia voi hyödyntää. Lisäksi se tuottaa erinomaisesti satoa ja kestää kuivuutta. Siitä voikin tulevaisuudessa olla suurta hyötyä aliravitsemuksen ehkäisyssä. Jo tänä päivänä köyhät afrikkalaiset ovat saaneet moringasta hyvän tulonlähteen.

Kuivattu moringa-puun lehti sisältää

  • 25 x enemmän rautaa kuin pinaatti

  • 17 x enemmän kalsiumia kuin maito

  • 15 x enemmän kaliumia kuin banaani

  • 10 x enemmän A-vitamiinia kuin porkkana

  • 9 x enemmän proteiinia kuin jogurtti

Siirry alkuun