Multimineral, skip
16,99€
Multivita-Minerals
13,99€
Mivitotal Flex monivitamiini
21,99€
Mivitotal Plus, donsbach
17,00€
Ladyvita monivitamiini
13,95€
Sana-sol nestemäinen monivitamiini, Sanasol
9,95€
Valitse kategoria
Näytä ALE-tuotteet
X
Vain alennetut
Valitse tuotemerkki
X
A.Vogel
Biomed
Bioteekin
Bringwell
Chained Nutrition
Hankintatukku
Ladyvita
Mezina
Natura Media
New Nordic
Puhdistamo
Sanasol
Scitecnutrition
Self Omninutrition
Solgar
Sportlifenutrition
Tohtori Tolonen
Vianaturale
Vida
Biomedica
Biotechusa
Cederroth
Fairing
Gerimax
Holistic
Ledins
Medasta
Mutant
Nordic
Now
Olimp
Purepharma
Skip
Smartsupps
Solaray
Vital
Vitashine
Hinta
Valitse väri
X
Valitse kauppa
X
Aminopörssi
Fitnesstukku
Hyvinvoinnin Tavaratalo
Shopping4net luontaistuotteet
Voimia.com
Poista kaikki suodattimet

Monivitamiinit

131 tuotetta 5 kaupasta
< Edellinen

Monivitamiinivalmisteet

Yllättävän moni suomalainen kärsii tietämättään piilevästä suoja-ainepuutteesta, eli saa ravinnostaan jatkuvasti liian vähän vitamiineja ja hivenaineita. Tämä asia olisi loppujen lopuksi helposti korjattavissa jokapäiväisellä monivitamiiniannoksella.

Vitamiinitutkimus on nykypäivänä laajempaa kuin koskaan. Tutkimusten myötä vitamiineista tiedetäänkin enemmän kuin koskaan, ja niitä sekä muita suoja-aineita, kuten kivennäis- ja hivenaineita, aminohappoja, flavonoideja ja rasvahappoja, pidetään erittäin tärkeänä osana terveellistä ruokavaliota ja elämää.

Suhtautuminen vitamiineihin ja muihin suoja-aineisiin ravintolisänä on välillä mediassa erittäin kaksijakoinen. Esimerkiksi Helsingin Sanomien terveystoimittajat ovat olleet vuosikausia erittäin nihkeitä näkökulmissaan ravintolisiä kohtaan. Vähitellen suhtautuminen on alkanut muuttua, sillä esimerkiksi D-vitamiinin tärkeydestä on viime aikoina kirjoitettu valtakunnan päälehdessäkin ahkerasti.

Tohtori Tolosen mukaan yleinen nihkeys johtuu lääketeollisuuden suoltamista haamukirjoituksista lääketieteellisissä lehdissä. Näissä kirjoituksissa julkaistaan tutkimuksia, jotka ovat joko ravintolisiä ja suoja-aineita vastaan tai osoittaa niiden merkityksen lieväksi tai mitättömäksi.

Tutkimustieto osoittaa ihmisten elävän alituisessa vitamiininpuutteessa

Useiden tutkimusten suuri osa länsimaista ruokavalioa noudattavista ei saa ravinnostaan tarpeeksi suoja-aineita. Onko syynä prosessoitu ruoka, ravintoköyhät lajikkeet, peltojen köyhtyminen vai mikä, joka tapauksessa yllättävän moni suomalainenkin elää jatkuvalla säästöliekillä eri elintärkeiden vitamiinien ja suoja-aineiden suhteen.

Vitamiinien tutkimus on vilkkaampaa kuin koskaan ennen. Niitä tutkivat Suomessakin yliopistot, Kansanterveyslaitos, KELA, Reumasäätiön sairaala ja monet muut tutkimuslaitokset. Vitamiinien (ja hivenaineiden sekä muiden suojaravinteiden) merkitystä tutkitaan muun muassa allergioissa, Alzheimerin taudissa, astmassa, autoimmuunitaudeissa, diabeteksessa ja sen liitännäistaudeissa, muistihäiriöissä, reumasairauksissa, silmätaudeissa, syöpätaudeissa, sydän- ja verisuonisairauksissa, vanhenemisessa ja siihen liittyvissä lukuisissa tiloissa.

Vitamiineihin perehtyneet lääkärit suosittelevatkin jokaista aikuista ottamaan päivittäin monivitamiini- ja hivenainevalmisteen huolimatta ruokavaliosta ja terveydentilasta. Toki monivitamiinivalmisteen lisäksi on syytä syödä terveellisesti ja monipuolisesti, sillä synteettiset vitamiinit eivät imeydy yhtä tehokkaasti kuin ruuasta saadut luonnolliset vitamiinit.

Siirry alkuun