Bioteekin Probiootti plus kapselit
7,99€ 9,99€
Puhdistamo Ohhiran OM-X maitohappobakteeri
32,99€
Boulardii Travel, Vitabalans
10,95€
ProbiMage, Bringwell
9,99€
Bioteekin Probiootti Baby tipat
9,99€ 12,49€
Probion Basic tabletti, Wasa
21,10€
Valitse kategoria
Näytä ALE-tuotteet
X
Vain alennetut
Valitse tuotemerkki
X
A.Vogel
Arctic Pure
Biokult
Biolatte
Biomed
Bioteekin
Bringwell
Gefilus
Hankintatukku
Midsonafinland
Now Foods
Puhdas+ Caps
Puhdistamo
Solgar
Tohtori Tolonen
Vitabalans
Bioteekki
Holistic
Puhdas
Wasa
Hinta
Valitse väri
X
Valitse kauppa
X
Aminopörssi
Fitnesstukku
Hyvinvoinnin Tavaratalo
Shopping4net luontaistuotteet
Voimia.com
Poista kaikki suodattimet

Maitohappobakteerit

55 tuotetta 5 kaupasta

Maitohappobakteerit ovat terveen elämän salaisuus

Maitohappobakteerit ovat probiootteja, eli itsenäisiä mikro-organismejä, jotka tuottavat toiminnallaan hyötyä isännälleen. Maitohappobakteereja on ihmisen suolistossa jo syntymässä äidin perintönä saatu, mutta niitä pitää saada ja niiden olemassaoloa ylläpitää monipuolisella ruokavaliolla sekä varsinaisilla maitohappovalmisteilla.

Maitohappobakteereista on puhuttu viime vuosina valtavasti. Vaikuttaa siltä, että sama mistä sairauksista tai ongelmista puhutaan, oli sitten kyse allergioista tai mielen ongelmista, katse kääntyy jossain vaiheessa suolistoon ja sen flooraan, jonka olennainen osa maitohappobakteerit ja muut probiootit ovat. Toisaalta tämä ei ole ihme, sillä on tutkittu, että suolistomme on meidän toiset - tai jopa meidät ensimmäiset - aivomme. Suolistossa tapahtuu monenlaisia tunnekokemuksia ja elämyksiä esimerkiksi.

Maitohappoja tuottavat bakteerit ovat tärkeä osa suolistomme flooraa, joka on valitettavasti länsimaissa uhkaavasti kaventunut ja kutistunut viimeisten 30 vuoden aikana. Antibioottien lisääntynyt käyttö on tähän olennaisena syynä, sillä antibiootit tappavat huonojen bakteerien ohella myös hyviä, sekä hapantuotteiden syönnin vähentyminen. Aiemmin ruoka säilöttiin hapattamalla ja käyttämällä, jolloin ihmiset saivat ruuasta luonnollisia probiootteja hyvin monipuolisesti.

Suoliston bakteerikantaa vähentää myös erilaiset sairaudet sekä stressitila. 

Maitohappobakteerien monet tehtävät

Jokainen maitohappobakteeri toimii hieman eri tavalla ja tuottaa erilaisia terveyshyödyn tuovia aineita kuten välttämättömiä aminohappoja, vitamiineja, ruuansulatusentsyymejä, pH:ta säätelevää maitohappoa, vastustuskykyä aktivoivia aineita, haitallisia mikro-organismeja tuhoavaa vetyperoksidia ja niin edelleen.

Yleisimpiä maitohappobakteerivalmisteissa käytettäviä maitohappobakteereita ovat Lactobacillus acidophilus, Streptococcus thermophilus, Bifidobacterium lactis, Lactobacillus rhamnosus ja Bifidobacterium breve. Nämä muun muassa suojaavat infektioilta ja lisäävät vastustuskykyä.

Mistä maitohappobakteereita saa?

Ihminen saa oman ensimmäisen bakteerikannan syntymässä, synnytyskanavasta. Keisarinleikkauksella syntyneet lapset eivät tätä saa ja siten sairastavat luonnollisesti enemmän esimerkiksi allergioita. Sittemmin lapsen suolistofloora kehittyy ruokavalion myötä sekä ympäristön vaikutuksesta.

Lapsen suolistoflooran kehittymistä voi edistää maitohappobakteerivalmisteilla, joita on markkinoilla lapsillekin hyvin monenlaisia. Myös ikääntyneille valmisteet ovat erittäin tärkeitä, sillä iän myötä bakteerikanta kapenee ja sitä kautta vastustuskyky pienenee.

Siirry alkuun