Luontaistuotteet.com

Luontaistuotteet toimivat kehon ja mielen toiminnan tukena

Luontaistuotteita on kehitetty laajasti koko keholle ja mielelle. Kun aivot, mieli ja muisti toimivat hyvin, opimme uusia asioita, serotoniini tasomme on tasapainossa, jolloin mielemme ja olotilamme on hyvä ja muistimme toimii normaalisti. Korvien ja nenän toiminta ei ole varsinkaan allergigoille itsestään selvää, vaan hengittämisen helpottamiseksi halutaan käyttää tukevia luontaistuotteita. Samoin silmät reagoivat kylmyyteen ja kuivaan huoneilmaan ja allergiat voivat myös osaltaan lisätä tarvetta luontaistuotteiden käytölle. Lihakset, luusto ja nivelet määrittävät liikkumistamme, joten niistä huolehtiminen on myös erittäin tärkeää. Jos uni ja nukahtaminen tuottavat ongelmia, ne heijastuvat heti koko muuhun elämään. Luontaistuotteet tarjoavat helpotusta myös tähän ongelmaan. Vatsa ja suolisto ovat myös herkkiä reagoimaan esimerkiksi stressiin ja suolistoa kutsutaankin ihmisen toisiksi aivoiksi, koska sen toiminnan vaikutukset ovat niin merkittäviä. Luontaistuotteilla voi helposti tukea kehon ja mielen toimintaa.

Ruusunjuuri ja karnosiini huolehtivat aivoistamme

Karnosiini on vanhenemista hidastava valkuaisaine, joka edistää koko kehon terveyttä. Karnosiini ehkäisee influenssaviruksia, suojaa mielenterveyttä ja se on tärkeä aine tukemaan esimerkiksi syöpähoitoja. Toinen mielen ja aivojen toimintaan vaikuttava luontaistuote on ruusunjuuri. Ruusunjuuren on todettu kohottavan mielialaa ja lisäksi se edistää palautumista esimerkiksi urheilusuorituksesta. Ruusunjuurta ja karnosiinia voi ostaa kätevästi netistä luontaistuotekaupoista.

Korvat ja nenä 

Allergioiden ja flunssien myötä korvien ja nenän toiminta voivat vaikeutua. Nenän tukkoisuus häiritsee niin päivällä kuin yölläkin. Erilaiset nenäsumutteet helpottavat oloa ja saavat hengityksen kulkemaan vapaammin. Korvat voivat myös tukkeutua, johon on kehitetty omia suihkeita, jotka saavat vaikun pehmenemään ja valumaan itsestään ulos. Kokeile rohkeasti erilaisia luontaistuotteita helpottamaan allergian ja flunssan oireita.

Lihakset, luusto ja nivelet pitävät meidät liikkeessä

Lihaksisto on tärkeä pitää toimivana säännöllisellä liikunnalla ja hyvällä ruokavaliolla. Liikuntasuorituksesta palautumista voi helpottaa erilaisilla ravintolisillä. Esimerkiksi magnesiumilla voi estää lihaskramppeja. Voiteilla ja yrttiöljyillä voi taas rentouttaa lihaksia ja estää lihaskipua. Nivelet joutuvat liikunnassa rasitukseen ja luontaistuotteilla voi saada apua nivelkipuihin, mikäli ne eivät meinaa kestää rankempaa liikkumista. Glukosamiini on tärkeä aine nivelten toimivuudelle ja sitä voi syödä ravintolisänä, mikäli nivelten kestävyydessä ja joustavuudessa on ongelmia.

Katse silmiin

Silmien ärtyisyys, kuivuus ja väsymys voivat tuntua rasittavalta vaivalta. Jopa 40% ihmisistä kärsii välillä kuivista silmistä, mikä voi johtua tuulesta, pakkasesta, tupakoinnista tai vaikkapa koneellisesta ilmanvaihdosta. Nestemäiset tai geelimäiset silmätipat helpottavat oloa. Myös allergiaoireisiin on suunniteltu omia silmätippoja.

Uni ja nukahtaminen 

Joskus nukahtamisesta voi tulla ongelmia, kun esimerkiksi stressi vaivaa mieltä. Unettomuus ja nukahtamisongelmat vaikuttavat taas armottomasti seuraavan päivän jaksamiseen ja kierre on valmis. Nukahtamisen helpottamiseksi on olemassa esimerkiksi erilaisia melatoniini-valmisteita. Melatoniinia on jo valmiiksi kehossamme, mutta sen lisääminen auttaa nukahtamisessa ja tekee unen laadusta paremman. Liikunta, saunominen ja erilaiset luontaistuotteet voivat ratkaista osaltaan nukkumiseen liittyviä ongelmia. Kokeilemalla selviää, mitkä keinot tepsivät parhaiten.

Vatsa ja suolisto vaikuttavat hyvinvointiin

Vatsan ja suoliston toiminta on erittäin merkittävää. Ravintoaineiden imeytymien, hormonien muodostuminen ja toimiva ruoansulatus  vaikuttavat äkkiä jokapäiväiseen elämään. Närästys, ripuli ja ummetus ovat esimerkiksi vaivoja, joita on mahdollista helpottaa erilaisilla luontaistuotteilla. Esimerkiksi maitohappobakteerit ovat luontaistuote, joka parantaa vatsan ja suoliston vastustuskykyä ja pitää yllä luontaista suoliston bakteerikantaa. Antibioottikuurit tappavat osaltaan huonojen bakteerien lisäksi myös hyviä ja tämän takia maitohappobakteerien syöntiä suositellaankin aina antibiottikuurien yhteydessä. 

 

Siirry alkuun