Luontaistuotteet.com
Valitse kategoria
Valitse tuotemerkki
X
A.Vogel
Amazonas
Arctic Warriors
Beefjerky
Biokia
Biomed
Biona
Biotta
Bringwell
Clipper
CocoVi
Elexir Pharma
FINNMAX
Foodin
Four Sigma Foods
Frantsila
Go for Life
Govinda
Greenfinns
Hankintatukku
Harmonia
Higher Living
Karin Havupuu
Kung Markatta
Leader
Life
Makrobios
Masajo
Natura Media
New Nordic
Now Foods
Ombar
Organic Health
Puhdas+ Caps
Puhdistamo
Pukka
Pureclinica
Renee Voltaire
Salus
Self Omninutrition
Solgar
Sonnentor
Superfruit
Tiirinkoski
Tohtori Tolonen
Urtekram
Valioravinto
Vida
Vitabalans
Voimaruoka
Yogitea
Acaiplanet
Avivir
Biofood
Bioteekki
Carbzone
Cellfood
Cocoa
Cocowell
Crearome
Elixi
Ferrosan
Gerimax
Healthforce
Holistic
Ironmaxx
Leaderfoods
Ledins
Lifestream
Lindroos
Litomove
Lowcarbshop
Movo
Naturell
Nordic
Nyform
Puhdas
Puhdascaps
Pulsin
Rawfoodshop
Solaray
Sportlife
Strath
Sultan
Terrasana
Tervens
Vitabiosa
Waldenfarms
Wedderspoon
Weider
Hinta
Valitse väri
X
Valitse kauppa
X
Aminopörssi
Fitnesstukku
Shopping4net
Poista kaikki suodattimet

Luonnontuotteet

1020 tuotetta 3 kaupasta
< Edellinen

Luonnontuotteilla paluu juurille

Ihmisen historian hämärinä alkuaikoina ihminen eli lähinnä luonnosta saatavilla juurilla, heinillä, sienillä, pähkinöillä sekä muilla luonnontuotteilla. Oliko ravinnolla osuutensa siihen, että ihmisestä tuli lopulta ylivoimaisempi kaikkia muita lajeja? Nimittäin juuri ihmisen suosimat luonnontuotteet ovat monella tavalla mitattuina maailman terveellisintä ja ravintotiheintä ruokaa. Nykyään ikivanhat kivikauden ihmisen perusruoka-aineet on kääritty uuteen pakettiin, joista monet tunnetaan paradoksaalisen eksoottisesti ja modernisti nimellä superfood. Superfood tarkoittaa ruoka-ainetta, jossa ravintoaineita on poikkeuksellisen tiheässä. Vaikka trendikäs superfood-villitys vaikuttaa uudenkarhealta ja erikoiselta, on ihminen käytännössä löytänyt kirjaimellisesti takaisin superterveellisille juurilleen. 

Eksoottiset superfoodit saavuttavat suosiota

Eksoottiset superfoodit ovat viime vuosina olleet kovan hypetyksen aiheena. Esimerkiksi merilevästä valmistettava spirulina on huikean terveellinen superfood. Spirulina sisältää paitsi kaikkia ihmisen tarvitsemia aminohappoja, niin valtavan määrän erilaisia ravinteita. Erityisen hyvin spirulina sopii urheilijoille ja kasvissyöjille, mutta se on loistava lisä kenen tahansa ruokavalioon.

Muita supersuosittuja eksoottisia superfoodeja ovat esimerkiksi maca, goji-marjat, incamarjat, raakakaakao tai kookos eri muodoissaan. Goji-marja on kaukomaiden vastike meidän mustikallemme, macaa taas pidetään ehkäpä maailman energoisoivimpana ruoka-aineena ja todella tehokkaana adaptogeeninä eli stressiltä suojaavana kasvina.

Lähimetsät pursuavat superfoodeja

Aina ei tarvitse lähteä merta edemmäs kalaan - ei myöskään superfoodien tähden. Monet popsivat C-vitamiininsa ja antioksidanttinsa pillereinä, kun terveellisimmissä muodossaan ne löytyisivät lähimetsästä tai jopa omalta takapihalta - ihan ilmaiseksi. Esimerkiksi nokkonen sisältää peräti viisi kertaa enemmän C-vitamiinia kuin appelsiini. Perinteinen mustikka taas on lähes täydellistä ruokaa: suussasulavan herkullinen, todella vähäkalorinen, sisältää enemmän antioksidantteja kuin mikään hedelmä tai vihannes, sekä lisäksi valtavan monipuolisesti ravinteita! 

Toinen vaikuttava suomalainen superfood on pakurikääpä, josta valmistettavan jauheen nauttiminen esimerkisi teenä väitetään jopa ehkäisevän syöpää. Esimerkiksi Puhdistamon vahva Havupuu + Pakuri -uute sisältää kaksi kotoisien havumetsiemme vahvinta ja tunnetuinta antioksidanttien lähdettä. Pakuri ja havupuu-uute vahvistavat vastustuskykyä ja hoitavat monenlaisia eri sairauksia. 

Suomesta löytyy vielä poikkeuksellisen paljon metsää, joka sisältää valtavan määrän ravintotiheitä aarteita mustikan, pakurin ja havupuiden lisäksi.

Ainakin seuraavat superfoodit löytyvät läheltä:

 • pakuri
 • mustikka
 • karpalo
 • nokkonen
 • mustaherukka
 • puolukka
 • vadelma
 • tyrni
 • aronia
 • ruusunmarja
 • variksenmarja
Siirry alkuun