Luontaistuotteet.com
Valitse kategoria
Näytä ALE-tuotteet
X
Vain alennetut
Valitse tuotemerkki
X
A.Vogel
Aduki
Aqua Oleum
Arctic Warriors
Attitude
Beefjerky
Biokia
Biomed
Biona
Bioteekin
Biotta
Bringwell
Clipper
CocoVi
Doves Farm
Ecover
Elexir Pharma
FAST
FINNMAX
Foodin
Four Sigma Foods
Frantsila
Go for Life
Greenfinns
Hankintatukku
Harmonia
Holle
Karin Havupuu
Kung Markatta
Leader
Lunette
Madara
Makrobios
Masajo
Möller
Natura Media
New Nordic
Now Foods
Ombar
Organic Health
Puhdas+ Caps
Puhdistamo
Pukka
Pureclinica
Reformi
Renee Voltaire
Salus
Sante
Self Omninutrition
Solgar
Sonnentor
Sunspelt
Superfruit
Tiirinkoski
Tohtori Tolonen
Urtekram
Valioravinto
Vida
Vitabalans
Voimaruoka
Yogitea
Acaiplanet
Avivir
Biofood
Bioteekki
Carbzone
Cellfood
Coesam
Come
Crearome
Danival
Emendo
Euronat
Florame
Gainomax
Gerimax
Holistic
Hurraw
Impolan
Ironmaxx
Khadi
Ledins
Lifestream
Lindroos
Litomove
Lowcarbshop
Lumina
Movo
Naturell
Nordic
Nurme
Nyform
Oxitien
Plamil
Puhdas
Puhdascaps
Pulsin
Rawfoodshop
Samarin
Schmidts
Solaray
Sportlife
Strath
Sultan
Terrasana
Tervens
Terveyskaista
Tuisa
Vitabiosa
Vivani
Waldenfarms
Weider
Hinta
Valitse väri
X
Valitse kauppa
X
Aminopörssi
Fitnesstukku
Hyvinvoinnin Tavaratalo
Shopping4net
Poista kaikki suodattimet

Luonnontuotteet

1488 tuotetta 4 kaupasta
< Edellinen

Luonnontuotteilla paluu juurille

Ihmisen historian hämärinä alkuaikoina ihminen eli lähinnä luonnosta saatavilla juurilla, heinillä, sienillä, pähkinöillä sekä muilla luonnontuotteilla. Oliko ravinnolla osuutensa siihen, että ihmisestä tuli lopulta ylivoimaisempi kaikkia muita lajeja? Nimittäin juuri ihmisen suosimat luonnontuotteet ovat monella tavalla mitattuina maailman terveellisintä ja ravintotiheintä ruokaa. Nykyään ikivanhat kivikauden ihmisen perusruoka-aineet on kääritty uuteen pakettiin, joista monet tunnetaan paradoksaalisen eksoottisesti ja modernisti nimellä superfood. Superfood tarkoittaa ruoka-ainetta, jossa ravintoaineita on poikkeuksellisen tiheässä. Vaikka trendikäs superfood-villitys vaikuttaa uudenkarhealta ja erikoiselta, on ihminen käytännössä löytänyt kirjaimellisesti takaisin superterveellisille juurilleen. 

Eksoottiset superfoodit saavuttavat suosiota

Eksoottiset superfoodit ovat viime vuosina olleet kovan hypetyksen aiheena. Esimerkiksi merilevästä valmistettava spirulina on huikean terveellinen superfood. Spirulina sisältää paitsi kaikkia ihmisen tarvitsemia aminohappoja, niin valtavan määrän erilaisia ravinteita. Erityisen hyvin spirulina sopii urheilijoille ja kasvissyöjille, mutta se on loistava lisä kenen tahansa ruokavalioon.

Muita supersuosittuja eksoottisia superfoodeja ovat esimerkiksi maca, goji-marjat, incamarjat, raakakaakao tai kookos eri muodoissaan. Goji-marja on kaukomaiden vastike meidän mustikallemme, macaa taas pidetään ehkäpä maailman energoisoivimpana ruoka-aineena ja todella tehokkaana adaptogeeninä eli stressiltä suojaavana kasvina.

Lähimetsät pursuavat superfoodeja

Aina ei tarvitse lähteä merta edemmäs kalaan - ei myöskään superfoodien tähden. Monet popsivat C-vitamiininsa ja antioksidanttinsa pillereinä, kun terveellisimmissä muodossaan ne löytyisivät lähimetsästä tai jopa omalta takapihalta - ihan ilmaiseksi. Esimerkiksi nokkonen sisältää peräti viisi kertaa enemmän C-vitamiinia kuin appelsiini. Perinteinen mustikka taas on lähes täydellistä ruokaa: suussasulavan herkullinen, todella vähäkalorinen, sisältää enemmän antioksidantteja kuin mikään hedelmä tai vihannes, sekä lisäksi valtavan monipuolisesti ravinteita! 

Toinen vaikuttava suomalainen superfood on pakurikääpä, josta valmistettavan jauheen nauttiminen esimerkisi teenä väitetään jopa ehkäisevän syöpää. Esimerkiksi Puhdistamon vahva Havupuu + Pakuri -uute sisältää kaksi kotoisien havumetsiemme vahvinta ja tunnetuinta antioksidanttien lähdettä. Pakuri ja havupuu-uute vahvistavat vastustuskykyä ja hoitavat monenlaisia eri sairauksia. 

Suomesta löytyy vielä poikkeuksellisen paljon metsää, joka sisältää valtavan määrän ravintotiheitä aarteita mustikan, pakurin ja havupuiden lisäksi.

Ainakin seuraavat superfoodit löytyvät läheltä:

 • pakuri
 • mustikka
 • karpalo
 • nokkonen
 • mustaherukka
 • puolukka
 • vadelma
 • tyrni
 • aronia
 • ruusunmarja
 • variksenmarja
Siirry alkuun