Luontaistuotteet.com

Luonnonkosmetiikka valtaa hyllytilaa

Luonnonkosmetiikka tulee nyt ja kovaa. Kiinnostus luonnonmukaiseen lisääntyy jatkuvasti, ja luomukosmetiikan valikoimat laajenevat valtavasti.

Aidon luonnonkosmetiikan tunnistaa kansainvälisestä sertifikaatista tai luotetusta suomalaisesta luonnonkosmetiikkamerkistä. Sertifikaatin saadakseen täytyy läpäistä tiukat kriteerit tuotteen käsittelystä, valmistusmenetelmistä, ekologisuudesta, geenimuuntelusta, eläinkokeista ja pakkausten kierrättävyydestä.

Luonnonkosmetiikka on eettisempi vaihtoehto. Siinä käytetään vain luonnonmukaisia raaka-aineita, joiden alkuperä tiedetään. Luomukosmetiikassa ei käytetä uhanalaisia kasveja, geenimuunneltuja raaka-aineita tai eläinkokeita. Raaka-aineiden hankkiminen ei saa tuhota maisemaa tai saastuttaa ympäristöä. Luonnonkosmetiikassa ei myöskään käytetä synteettisia hajusteita, öljyjä, rasvoja, väriaineita tai myöskään silikoneja, eläinrasvoja, eläinkollageeneja tai mineraaliöljyjä. Tuotteet pakataan mahdollisimman yksinkertaisesti, ja pakkausmateriaalin tulee olla mahdollisimman ekologinen ja biohajoava.

Esimerkiksi Lavera, Dr. Hauschka, FLOW kosmetiikka, Frantsila, Sante, Urtekram, Weleda ja monet muut ovat tunnettuja luonnonkosmetiikkamerkkejä.

Luonnonkosmetiikka on valinta ihmisen ja ympäristön hyvinvoinnin puolesta

Tavallisissa teollisisssa kosmetiikkatuotteissa on lukuisia kemikaaleja, joista voi olla haittaa terveydelle. Esimerkiksi flataatin on havaittu toimivan kehossa hormonihäiritsijänä, joka sotkee ihmisen hormonitasapainoa. Hajusteille allergisoituneen kannattaisi käyttää luonnonkosmetiikkaa, sillä se ei allergisoi samalla tavalla kuin tavallinen kosmetiikka

Luonnonkosmetiikan valinnalla on monenlaisia seurauksia. Luonnonkosmetiikan käyttäjä esimerkiksi välttyy altistumasta erilaisille synteettisille kemikaaleille, jonka kaikkia terveysvaikutuksia ei vielä edes tiedetä. Luonnonkosmetiikassa käytetään erilaisia kylmäpuristettuja kasviöljyjä ja eteerisiä öljyjä, joita on käytetty jo vuosituhansia hoitamaan ihoa luonnonmukaisesti. Luonnonmukaisten aineiden ihmeellisistä yhteisvaikutuksista ei edes vielä tiedetä läheskään kaikkea.

Kun valitaan luonnonkosmetiikka, tehdään hyvä valinta ympäristön puolesta, sillä raaka-aineet ovat kasviperäisiä ja niiden valmistuksesta koituu vain minimaalisia haittoja ympäristölle. Samalla edistämme myös tulevien sukupolvien mahdollisuuksia elää maapallolla.

Luonnonkosmetiikassa hyödynnetään erilaisia luonnon kasveja, joita on saatettu käyttää kauneudenhoitoon jo vuosituhansien ajan. Esimerkiksi Sante Sheavoi In-Shower on luommanteliöljyä, -makadamiaöljyä ja -karitevoita sisältävä vartalovoide, joka tasapainottaa ihon kosteustasapainoa luonnollisesti.

Helli ihoa luonnonmukaisilla öljyillä

Monet luonnollisten öljyjen loistavat vaikutukset ihoon on huomattu viime aikoina. Esimerkiksi monoiöljy sopii loistavasti ihon- ja hiustenhoitoon tai hierontaöljyksi.

Argan-öljystä on tullut viime aikoina hitti, jota myydään loppuun useissa kaupoissa. Se onkin eräs maailman arvokkaimmista ja ravitsevimmista öljyistä. Sen on havaittu esimerkiksi korjaavaan arpia poikkeuksellisen tehokkaasti. Sen sisältämät E-vitamiinit ja antioksidantit korjaavat ja uudistavat ihoa tehokkaasti, sekä hidastavat sen ikääntymistä.

Siirry alkuun