Luontaistuotteet.com
Valitse kategoria
Valitse tuotemerkki
X
CocoVi
Foodin
Hinta
Valitse väri
X
Valitse kauppa
X
Fitnesstukku
Hyvinvoinnin Tavaratalo
Shopping4net
Poista kaikki suodattimet

Lucuma

3 tuotetta 3 kaupasta

Lucuma - luonnollinen ja ravinteikas makeuttaja

Lucuma on energiapitoinen, mangoa muistuttava munahedelmä, jonka maku on kermaisen makea. Hedelmä on peräisin Perun Andeilta, jossa se kasvaa noin 1000-2400 metrin korkeudessa. Lucumaa tavataan myös muualla Etelä-Amerikassa. Lucuma voi elää yli 500-vuotiaaksi ja tuottaa silti hedelmiä. Kuivahko, kirkkaan oranssinkeltainen hedelmäliha muistuttaa keitettyä kananmunan keltuasti. Hedelmäksi se on varsin vähäsokerinen ja matalahappoinen. Joskus hedelmälihaa kuvaillaan vaahterasiirapin ja bataatin välimuodoksi. 

Euroopan tietoisuuteen lucuma tuli 1500-luvulla. Lucumaa viljelivät aikoinaan ahkerasti inkat, ja se tunnetaankin inkojen kultana.

Lucumassa on runsaasti beetakaroteenia eli A-vitamiinin esiastetta. Siinä on runsaasti myös rautaa, B-vitamiineja, C-vitamiinia, kalsiumia ja fosforia. Sen kohdalla siis ei todellakaan päde sanonta, ettei terveellinen voi olla hyvää. 

Lucuma viimeistelee täydellisen raakasuklaan 

Makeuttajaksi lucuma sopii erinomaisesti terveellisyytensä, ravinteikkuutensa, luonnollisuutensa ja alhaisen glykeemisen indeksin vuoksi. Lucumaa käytetäänkin runsaasti makeuttajana varsinkin raakaleivonnassa. 

Lucuma-hedelmää rakastetaan myös jäätelön kanssa, sillä nämä kaksi sopivat uskomattoman hyvin yhteen. Lucuma-jauheessa on hedelmälle ominainen kermainen maku, minkä ansiosta jauhe tuo hyvää makua leivontaan ja ruokiin. Sitä voi sekoittaa käytännössä mihin vain, vaikka smoothieen, puuroon tai raakasuklaaseen, jossa se toimii täydellisesti. Lucuma myös peittää maca-jauheen maun erinomaisesti, jos macan mausta ei pidä.

Siirry alkuun